Србија

УДАРНА ВЕСТ! Председник Вучић се хитно обратио нацији: Грађани Србије, ово морате да знате

Састанак је почео у 12 сати у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Председник Србије Александар Вучић и председница Владе Ана Брнабић, састали су се данас са представницима свих здравствених и других институција које учествују у борби против коронавируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Састанак је почео у 12 сати у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Након састанка Вучић је рекао да је тражио састанак са свим службама, министарствима и надлежним органима који се баве решавањем проблема везаним за коронавирус и додао да у Србији нема коронавируса.

– Тражио сам састанак са свим службама и људима који се баве превентивним радом, као и надлежнима који се баве коронавирусом. Нема заражених у Србији, само смо изложени невероватној кампањи на друштвеним мрежама. Наводно има умрлих, људи иду у скафандерима… Нико није преминуо, немамо смртних случаја, немамо ни позитивних на овај вирус. Коронавирус у Србији не постоји. То је најбитније да кажем грађанима Србије, нема заражених коронавирусом у Србији! То је једина истина, нема потреба за било каквом паником. Немојте куповати залихе хране и трошити новац, нема потребе за тим стварима. Слушајте докторе, перите руке чешће то је и најбитније да радите редовно, немојте паничити – рекао је Вучић.

Састанку присуствују министар здравља Залтибор Лончар, директорка Института за јавно здравље Верица Јовановић, директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић, директор Инфективне клинике Горан Стевановић, искусни инфектолог Мијомир Племиш, који ће председнику пренети све информације у вези са новим вирусом, као и пресек тренутне ситуације.

Такође, састанку присуствују и председник ПКС Марко Чадеж, министри у влади Небојша Стефановић, Синиша Мали, Александар Вулин, директор полиције Владимир Ребић…

Министар Лончар је раније данас рекао Пинк да у Србији нема заражених корона вирусом, иако се он појавио у земљама у окружењу, и да нема места паници.

Лончар је замолио грађане да се ослањају на званичне информације и истакао да је Србија спремна, да има разрађен систем реаговања, што је потврдила и СЗО, опреме за здравствене раднике, уз поштовање процедура Светске здравствене организације.

Извор: Srbijadanas.com