Свет

УДАРНО! Хаос на граници! Мигранти прелазе док узвикују „АЛАХУ АКБАР“!

Припадници грчке полиције испалили су данас на граници са Турском сузавац на групе миграната, који су их гађали камењем.

На снимцима те телевизије виде се људи који бацају камење на грчку полицију са турске стране границе, и узвикују „Алаху Акбар“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власти нису дозволиле медијима да се приближе са грчке стране и држе их на удаљености од око километра, преносе грчки демији, који наводе речи сведока да се у ваздуху осећа мирис сузавца.

Грчка гранична полиција употребила је јуче сузавац на граници са Турском како би одвратила око 500 избеглица и миграната који покушавају да уђу у Грчку и ЕУ, пошто је Анкара ослабила контролу тока миграната на својој тероторији.

То је први пут да је једна тако велика група миграната и избеглица покушала масовно да пређе реку Марицу, што Грци сматрају директном последицом најаве турске владе да више неће спречавати мигранте који желе да дођу до Европске уније, након погибије 33 турска војника у ваздушном удару сиријскх владиних снага у Идлибу.

Грчка је јуче затворила прелаз Кастањес на граници са Турском, након што је велики број миграната покушао да уђе у ту земљу.

 

Извор: Тањуг