Србија

УХАПШЕН АТЕНТАТОР НА ТОМУ НИКОЛИЋА: Велика акција полиције, Билчар пао због покушаја убиства из ВОЗИЛА У ПОКРЕТУ!

Фото: Јутјуб

Јован Билчар (23), Београђанин који је пре три године исекао колима колону тадашњег председника Србије Томислава Николића, ухапшен је у великој акцији МУП-а због покушаја убиства!

Билчар је приведен у полицију под сумњом да је у Улици Баје Пивљанина из аутомобила „голф 7“ пуцао на Александра Јосифовића, који је био у „мерцедесу“. Јосифовић је пуком срећом преживео овај покушај убиства, а муњевитом акцијом полиције Билчар је ухапшен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, Јован Билчар је одраније познат полицији, а осуђиван је због разбојништва.

– Својевремено је отимао мобилне телефоне и препродавао их, због чега је и био осуђиван. Такође, познат је полицији по саобраћајним ексцесима. У подебелом досијеу против њега већ постоје пријаве због разних прекршаја, између осталог, и пресецања колоне државних званичника – испричао је саговорник Српског телеграфа.

У мају 2017. године у Београду аутомобилом пресекао Николићеву колону. Одлазећи председник Србије то је окарактерисао као покушај убиства.

Инцидент се догодио 28. маја 2017, пола сата пре поноћи, када је аутомобил марке „тојота РАВ 4“ улетео у колону аутомобила, док се у једном од њих налазио и сам Николић. У том тренутку се испред тојоте испречило возило ознаке С, које се налази у председниковом обезбеђењу. За воланом тојоте београдских регистрација био је тада 20-годишњи Јован Билчар – навео је извор нашег листа.

Журио на славу, исекао Николића: Сличан догађај десио се 2012.

Колона у којој је био тадашњи председник државе Томислав Николић пресечена је још једном, и то у новембра 2012. Тада је виновник инцидента на Новом Београду био возач Александар С., који је возио „шкоду фелицију“. Он је тада изјавио полицији да није желео да угрози председника и да није ни знао да је Николић био у тој колони аутомобила. Како је тада тврдио, журио је на славу, а била је велика гужва. После саслушања је пуштен кући. Нико од званичника, па ни сам Николић, тада није овај догађај довео у контекст угрожавања сигурности председника Србије.

Мада је инцидент за длаку спречен, Николић је био бесан што је уопште до те ситуације дошло.

– Николић је био ван себе. Изашао је из аутомобила и почео је да виче да хоће да га убију! Био је много љут и тражио је да младића одмах ухапсе, да је очигледно да је покушао да га убије… Билчар је приведен и против њега је тада поднета пријава – испричао је очевидац тог инцидента.

Извор: Курир.рс / Република.рс