Регион

УЖАС! Србима упућене претње: Одговорићемо вам чврсто и без попуштања

Лидер СДА Бакир Изетбеговић сматра да одговор на најављену блокаду рада државних институција политичара из Републике Српске треба да буде чврст и без пристајања на ултиматум. „Морамо одговорити чврсто и без попуштања“, рекао је Изетбеговић.

„Мировни споразум, Устав и закони се морају поштовати. Нема ни говора да ћемо пристати на ултиматум и ослабити Уставни суд, који је један од последњих механизама којим се могу поправљати ствари у БиХ“, рекао је Изетбеговић за сарајевски портал „Кликс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он сматра да би то питање требало да пресеку ПИЦ, ОХР и Тужилаштво.

„Ако то не учине, ући ћемо у политички лимб који ће потрајати. Неће моћи да разбију БиХ, Уставни суд неће остати без иностраних судија, патриотске политичке снаге неће устукнути пред дрскошћу и претњама стране која слави ратне злочинце“, запретио је он.

Како додаје, политичка криза ће се пренети на економију, а тада ће, уверен је, на удару бити први они који су кризу изазвали, док је Федерација БиХ економски јача.

„На сваки сценариo смо у протеклих 30 година имали одговор, зашто не бисмо и на овај? Све што неодговорни и бахати политичари буду радили, себи ће радити. И биће криви за све што се може десити. Ми ћемо учинити све да их уразумимо, да сачувамо мир, сигурност и стабилност, да смањимо штете изазване ирационалним деловањем. Све што тражимо јесте да се поштује Устав и закони. И поштоваће се“, рекао је Изетбеговић.

Извор: rs.sputniknews.com