Занимљивости

ВЕЧЕРАС НАМ СТИЖЕ ГЛАДНИ МЕСЕЦ: Ево како утиче на људе, шта нам доноси и кога чекају ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ!

Фото: Pixabay.com

Фебруарски пун месец традиционално је познат као Снежни или Гладни месец који ће бити сјајнији и пунији од уобичајеног појавиће се овог викенда , а највидљивији ће вити 9. фебруара.

Месец је добио епитет снежни по месецу фебруару за који се очекује да буде буде обележен великом бројем падавина. Сјајнији и већи Месец него што је то уобичајено, славила су још индијанска племена. Занимљиво је да су древни народи управо лунарни циклус уместо Сунчевог користили за обележавање сезонских промена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снежни Месец тако је добио и назив Гладни Месец обележавајући период зиме у којој су били отежани услови лова и владала је оскудица храном.Шта нам доноси Снежни Месем по астролозима…

Ово стролошко значење је заживело 1979. захваљујући астрологу Ричарду Нолеу. Пун Месец симболизује душу. Сматра се и преносником енергије до Земље коју је на свом путу “упио“ од Сунца. Месец даје осећај присутности енергије, а како Сунце и Месец заједно управљају менама на Земљи, омогућује нам и осећај сигурности. Месец нас из астролошког аспекта подстиче на чишћење и ослобађање непотребног терета у животу.

У питању је и период када је могуће да претерујемо с осећајем кривица као и критичности према себи. Астролози сугеришу како би требало да припазимо и на могуће преваре. Добер вести су да нам Снежни Месец може осветлити пут и одлуке и дати нам прилику да се ослободимо неких илузија, пословних или љубавних. Промене ће највише осетити особе рођене у знаку Девице, Рибе, Стрелца и Близанца, као и они којима је подзнак или Месец у овим знацима.

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com