Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 5 лица због злоупотреба, међу њима и државни секретар Поледица

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечног предистражног поступка спроведеног у сарадњи са Одељењем за борбу против корупције МУП-а РС, у наставку предистражног поступка, а у вези са злоупотребама у ПД „Инфраструктура железнице“а.д., лишено је слободе пет лица међу којима је и М. П., државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Како се незванично сазнаје, реч је о Миодрагу Поледици. Постоје основи сумње да су ова лица извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, постоје основи сумње да су запослени у ПД „Инфраструктуре железнице“ М. Ј., Б.А. и П.Ћ., у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао М.П., како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З.С., у добијању послова извођења радова на железници. Ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности осумњичени М.М. директор другог привредног друштва давао је тзв. „услужне понуде“ којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво директора осумњиченог З.С.

У току су претреси на више локација у Београду и Новом Саду.

У наредних 48 сати, лица ће бити приведена и саслушана у Тужилаштву за организовани криминал.

Да подсетимо, у јануару је ухапшен и Мирољуб Јевтић, директор ЈП Инфраструктуре Железница Србије због примања мита у службеним просторијама у износу од 10.000 евра.

Извор: Курир.рс