Србија

ВЕСТ ДАНА ЗА ГРАЂАНЕ! Држава нуди бесповратна средства од 9.500 евра, плус бонус од 1.500 евра

Јавни позив траје од 16. марта до 1. маја ове године.

Општина Инђија објавиће 16. марта јавни позив за доделу средстава избеглицама са територије те општине за куповину 15 сеоских кућа у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У обавештењу које је објављено на сајту Инђије наводи се да је помоћ у износу од 9.500 евра бесповратна и да се одобрава за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији општине Инђија.

Уз ова средства додељује се и пакет помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу до 1.500 евра у динарској противвредности, по породичном домаћинству.

Онај ко буде изабран да му Општина додели помоћ, може додатно да учествује сопственим средствима за решавање стамбених потреба у износу до 50 одсто од износа намењеног за куповину сеоске куће (у максималном износу до 4.750 евра, у динарској противвредности).

„Помоћ се додељује за куповину сеоске куће која се налази на територији Републике Србије. Предметна сеоска кућа мора бити уписана у катастру непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање”, наводи се у обавештењу преноси Танјуг.

Јавни позив траје од 16. марта до 1. маја ове године.

Извор: Еспресо/Политика