Регион

ВОЂА ШКАЉАРСКОГ КЛАНА ИЗРУЧЕН ЦРНОЈ ГОРИ: Спектакуларна акција хеликоптером изведена рано јутрос у НАЈСТРОЖОЈ ТАЈНОСТИ

Јован Вукотић, наводни вођа „шкаљарског клана“, изручен је данас Црној Гори.

Како пишу црногорске „Вијести“, Вукотић је, уз јаке мере обезбеђења, приведен у Више државно тужилаштво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вукотић је у Црну Гору превезен хеликоптером, а до последњег тренутка није се знало где ће слетети, како би све било изведен уз најстроже мере безбедности.

Тужиоци ће га саслушати због сумње да је покушао да убије Которанине Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Вукотић се до изручења налазио у затвору у Београду, а власти Србије недавно су одобриле његово изручење Црној Гори.

Пре месец дана ухапшене су четири особе које су осумњичене да су покушале да отрују Вукотића цијанидом преко хране која му је достављана у затвор.

Црногорске власти Вукотића траже због кривичног поступка за покушај убиства у Котору 2016. године и недозвољено ношење оружја и верује да је високорангирани припадник „шкаљарског клана“.

На саслушању поводом истраге у Црној Гори, која су обављена у Београду, Вукотић је летос негирао дело за које се терети, подносећи тужилаштву доказе о свом алибију.

Он је под истрагом црногорског тужилаштва за покушај двоструког убиства у Котору 2016. године – Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Кривичном пријавом подгоричке полиције која је поднета туžилаšтву, поред Вукотића у том случају су обухваћени и Милић Миња Šаковић и Игор Дедовић, који је убијен у Атини 19. јануара заједно са Стефаном Стаматовићем.

Према ранијим саопштењима црногорске полиције, Вукотић је осумњичен и да је 23. маја 2016. године у Котору покушао да убије Тамару Звицер, супругу једног од, како се верује, водја супарничког „кавачког клана“ Радоја Звицера.

Сумња се да је у децембру припремано његово убиство, и то тровањем храном која му је достављана у Окружни затвор у Београду, где је чекао изручење, а поводом тог слуцаја у току је предистражни поступак у Београду.

Извор: Блиц