Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО ДО ДАНАС НЕПОЗНАТИ ДЕТАЉ: Пецони ме је јурио да ме пребије!

Не могу да откријем оно што је мени рекао лично, али знам шта је другима рекао, поручио председник Србије о састанку са Шојгуом

Председник Србије Александар Вучић вечерас је гост емисије „Ћирилица“, код Миломира Марића. Вучић говори о актуелним политичким дешавањима после састанка у Минхену.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је открио и детаље са састанка са руским министром одбране Сергејем Шојгуом.

– Не могу да откријем оно што је мени рекао лично, али знам шта је другима рекао: „Водите рачуна да не останете без Вучића, јер таквог више нећете имати“ – открио је Вучић, а публика у студију громогласно је аплаудирала.

Шеф државе коментарисао је учестале медијске нападе.

– Ја одем два дана у Минхен, да се вратим овде и састанем са Србима из региона, да доделим одликовања, да потом летим у Брисел… За све то време они који ме мрзе праве филмове. Четири сата траје филм о мени. Ја нисам безгрешан, не познајем никог у политици ко је безгрешан. Али та мржња коју они испољавају према мени… Мада, ја нисам видео толико ни мржњу, колико жал за оним временима када су они лепо живели док су били на власти – рекао је Вучић, који се осврнуо на ударе дела опозиције.

– Ја ћу вечерас покушати да одговорим на ту њихову мржњу. Ја сам њихова мета. За то постоје два разлога. Ђилас, Шолак и Мишковић не могу да се договоре. Та тројица који не могу да се похвале баш часним занимањем. Када сам ушао у ову причу, знао сам да ме очекује прљава кампања. Други разлог је српски интегритет. Данас сам провео време са Сергејем Шојгуом. Он је рекао да се Србија много променила набоље, а да то само прави државник може да спроведе у дело. Ми смо мала земља, али поносна, о њеном интегритету одлучују само грађани Србије – нагласио је председник Србије.

Вучич се осврнуо на привредни раст земље.

– Србија је дошла до тога да је једна од две, три земље која најбрже напредује. Не можемо ми да се меримо са Немачком, али напредујемо. Они кажу Србија ће стићи Мађарску за 20 година. Али ће је стићи. А вашим темпом стигао би нас Бурунди – каже председник.

Председник је открио и детаљ који је рекао руски министар одбране Сергеј Шојгу приликом данашње посете Србији.

– Не могу да откријем оно што је мени рекао лично, али знам шта је другима рекао: „Водите рачуна да не останете без Вучића, јер таквог више нећете имати“ – открио је Вучић, а публика у студију громогласно је аплаудирала.

Додаје да су следећи избори судбински и да су му то последњи избори на челу СНС.

– Посмењиваћемо 50 одсто људи на локалу и још 50 одсто људи у Парламенту, да бисмо могли још боље и брже да напредујемо.

Пецони ме је јурио због флипера

Председник Вучић је открио досад непознати детаљ из младости, односно о сусрету са Предрагом Ранковићем Пецонијем, који је држао флипер клубове у Новом Београду.

– Пецони је јурио да ме бије. Када сам био мали, са 15 годинама играо сам флипер. Дошло је до кошкања у једном флипер клубу, један дечко је тилтовао флипер, па је настала гужва, Пецони је био ту, а ја сам се умешао – открио је уз осмех председник Србије.

Извор: Курир.рс

Ознаке