Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО СВЕ! Не пише нам се добро, ово је план за Косово

На питање да ли Берлин убрзава разговоре око Косова због активности САД, председник је рекао да то не би да коментарише, али да је за нас ситуација свакако тешка.

Председник Србије Александар Вучић очекује да ће са немачком канцеларком Ангелом Меркел разговарати о методологији разговора о решавању косовског питања, а не о некаком плану за решење косовског питања, како се то шпекулише у медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не мислим да ће се причати о неком новом плану. Нико не може да донесе и план и каже “узми или остави“ – поручио је он.

На питање да ли Берлин убрзава разговоре око Косова због активности САД, председник је рекао да то не би да коментарише, али да је за нас ситуација свакако тешка.

– За нас је свакако тешко, јер ће свако решење које буде долазило споља бити решење окаквог или онаквог признања независности. Зато морамо да пронађемо форму нормализације која би ишла без тога…Или ће понудити нешто добро Србима, у шта не верујем – казао је Вучић.

Рекао је да, иако има „све чињенице познате у једној једначини на уму“, не може да дође до резултата који би био обострано незадовољавајући или задовољавајући.

– Некада сам могао да дођем до резултата, али сада не могу – додао је он.

Упитан да ли ће се став Меркел променити, уз опаску да је честитала Аљбину Куртију, рекао је да је разговор са Куртијем Меркеловој важнији него са њим, јер канцеларка мора да види какву ће политику Курти да води, на шта може да рачуна и шта ће да раде, сем чињенице, приметио је Вучић, да ће да подигну тужбу за геноцид против Србије и повећају за 100 одсто потрошњу на оружје полицији и војсци.

Вучић је рекао да зна датум сусрета са канцеларком, али није тренутак да то каже.

Извор: Srbijadanas.com