Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО СВЕ! Ситуација са Косовом је тешка, а ове земље траже пораз Србије

Фото: Јутјуб

Рекао сам својима да бисмо могли и да изгубимо ове изборе… Западне силе траже пораз Србије, наше да се одупремо… Једино што нису могли да ми нађу јесте да сам обрукао своју земљу и да сам нешто украо

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БЕОГРАД – Питао сам се чиме сам ја то заслужио филм од 4 сата – рекао је јутрос председник Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара после обиласка радова на Инфективној клиници у Београду.

Он је, коментаришући четворочасовни филм који под називом „Владалац“ говори о њему, а који је приказан на једној од телевизија, каже да не може да верује колика је гомила лажи и неистина изречена у том филму, али да ни у једном тренутку није изречено да је стопу незапослености смањио са 26 на 9 одсто, као и колико су порасле плате у односу, рецимо, на 2012. годину.

– То вам је истраживачко новинарство… А да смо ми снимили филм од четири сата о једном од њих то би била хајка а овако је истраживачко новинарство – рекао је Вучић додајући да тај филм говори колико су се три тајкуна унервозила и колико новца улажу, те да је „рекао својима да бисмо могли и да изгубимо ове изборе“, да ће бити тешко и да ће се све видети у априлу.

Вучић је нагласио и да у том филму једино што нису могли да му нађу јесте да је обрукао своју земљу и да је нешто украо, а то неће ни моћи да нађу јер никад није узео ниједан једини динар.

View this post on Instagram

"Velika i važna stvar ne samo za Beograd, već za celu Srbiju. Dobro je da smo se prihvatili ovog posla. Kada sve ovo, za nešto više od godinu dana uredimo, opremimo najmodernijom opremom, da bude čisto i da se ponosimo time, Klinika za infektivne i tropske bolesti zasijaće punim sjajem i biće jedna od najlepših zgrada, a ne ovo ruglo. Doneli smo odluku da pored velikog sređivanja idemo i u izgradnju novih klinika koje će u potpunosti promeniti standard i da pokažu koliko smo uspešniji, da naša deca i naši stari mogu da dobiju pristojno lečenje kakvo zaslužuju. Mi u ove objekte ulažemo nešto više od 5 miliona evra i to samo u građevinske radove. To je ogroman novac samo za infektivnu kliniku. Velika su ulaganja države u zdravstvo, tu je uložen ogroman trud kako bi se stanje promenilo. Za sve to je bilo potrebno vreme, novac i marljivi rad." – Predsednik Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

– Не плашим се ја тајкуна, никуд не идемо ни ја, ни моја деца! Остајемо да живимо овде – рекао је Вучић додајући да додуше док су малолетни тако је а кад постану пунолетни нико не зна куд би могли да оду.

– Данило је пунолетан и колико знам никуд не планира да иде – додао је Вучић.

Он је рекао и да је овај филм припреман пред предизборну кампању који треба да покаже „колико је ђубре и ђаво тај Вучић“ и да би се подизало народно незадовољство.

Западне силе траже пораз Србије, наше да се одупремо

На изјаву специјалног представника САД за Западни Балкан Метју Палмера да не искључује могућност размене територија, а да о параметрима треба да се договоре Београд и Приштина, председник Србије каже данас да је и сам заговарао потребу да о косовском питању треба да разговарају Београд и Приштина.

„Одувек сам то говорио, али се плашим да нема ништа од тога да ми сами разговарамо“, приметио је данас председник Александар Вучић и додао:“А кад год има великих сила, посебно великих западних сила, сви ће увек да траже пораз Србије. Наше је да се томе одупиремо“, рекао је председник Вучић.

Надлежни да испитају тврдње о „капиларним“ гласовима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је бивши радник Градске чистоће у Београду Богосав Нешовић, који је изнео тврдње да су запослени у том предузећу били приморавани да скупљају „капиларне“ гласове, претходно био ухваћен у фалсификовању дипломе и крађи горива и већ био у процедури отказа. Вучић је тако одговорио на питање Ал Џазире да прокоментарише тај случај, а на питање да ли ће лично испитати, Вучић је позвао надлежне да се тиме позабаве.

Није мој посао да обуздавам Додика

Вучић је поновио да се Србија не меша у унутрашња питања Босне и Херцеговине и да досадашњим изјавама у вези са ситуацијом у тој земљи ничим није угрозио БиХ. Истакао је и да није његов посао да „обуздава“ српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, како то траже из Сарајева, а истовремено га оптужују да задире у унутрашња питања БиХ.

 

Извор: Курир.рс