Србија

ВУЧИЋ ОТВОРИО ДУШУ! Ово ме је највише погодило: То су ноторне неистине!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да из Подгорице стижу ноторне неистине на рачун Србије, попут оне да Србија намерава да руши власт у Црној Гори или о континуитету великјосрпске политике.

„Ако је то тачно да је Мило Ђуканић рекао за промену власти, то је ноторна неистина. Никада се Србија није месала у питање избора у Црној Гори, никада нисмо зелели да одлуцујмо ко це бити у власти, а ко у опозицији“, попручио је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да је за њега важније то сто је Ђукановић говорио о „деформитету“ који постоји у српском национализму и великосрпској политици.

„Нисмо ми спасени многих гресака, али када говорите о деформитету српске националне политике морате да узмете у обзир и синдром оних који су желели одвајање од Србије и да је то подстицало њихов национализам. Један од сепаратизама је био и црногорски“, рекао је Вучић.

Он је навео да се то дешавало од Секуле Дрљевица, па после 1. светског рата и против српског ослобођења, па до мењања чињеница.

„Увек се говори о томе да се Србија меса и да одлуцује, а цињенице су другације“, указао је Вучић. Неки црногорски национални кругови сматрали су, истиче, да Србе у Црној Гори треба преводити да буду Црногорци, а сматрали су да су Београд и Србија такође њихови. Вучић је навео да је то довело до постављања у безбедносни сектор и на највазније функције у Србији људи из црногорске агенције за националну безбедност, а понегде их има и данас на тим функцијама.

„Не мозес да радис за агенцију друге земље, то смо прилицно очистили“, рекао је Вучић. Он је истакао да Црногорци у Србији морају да се осецају једнако као и Срби у Србији и да имају иста права, за разлику од Срба у Црној Гори.

„О том дефомритету говорим, јер је он направљен са великим силама на Западу, којима је одговарало да за све окриве српски национализам“, нагласио је Вучић.

Како је након тога навео, „српски национализам правио је највише штете српском народу“ и додао да имамо експлозију патриотизма у Србији.

 

Извор: Б92/ Тањуг