Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО! Постоји могућност да ћемо изгубити изборе! Ево шта се дешава!

Филм „Владалац“ направили су и финансирали Драган Ђилас, Драган Шолак и Мирослав Мишковић, чији је циљ да се врате на власт.

Председник Србије Александар Вучић оценио је јуче да му је емитовање документарног филма „Владалац” на Телевизији Н1 показатељ да ће предстојећи избори бити најтежи за Српску напредну странку и да је „врло могуће да ће СНС те изборе изгубити”. Он је рекао да су у оквиру предизборне кампање филм „Владалац“ направили и финансирали Драган Ђилас, Драган Шолак и Мирослав Мишковић, те да је њима циљ да се врате на власт. Његов одговор пак биће, како је навео, још већи рад за Србију, изградња нових болница, више плате тепензије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Укратко, неће дозволити, како је поручио, да „тајкунска банда с лакоћом згази пристојну Србију“. Вучић је казао да се у том филму сем мржње не може видети ништа, и додао да су се трудили да њега прикажу као радикалног националисту, а Србију као земљу у којој се наводно ништа добро не догађа, у ружном светлу.

– Али нису могли да пронађу да сам било шта лоше урадио против земље, нити да сам украо било који динар. То је разлика између мене и оних који су плаћали овај филм – рекао је он. А за то како је направљен, каже да је то „хајкачко, а не истраживачко” новинарство. Вучић је тако одговорио на питање новинара како гледа на серијал из два дела.

Указао је да у том филму није било ничег од резултата његове политике, као што је смањење незапослености, нити речи о платама и пензијама, колике су биле и колике су сад, као и о километрима ауто-путева које данас имамо. Сматра да је, ипак, од садржаја серијала важнији циљ оних који стоје иза њега.

– Све што раде, раде с огромним новцем. Како би изгледало да направимо четири сата филма о неком од њих? Ишли би до ЕУ, били би штрајкови испред УН. Овако, то је истраживачко новинарство. А шта ако би неко показао чињенице о новцу који су украли? – приметио је Вучић.

Признао је да му није било лако да трпи четири сата бруталне хајке људи о којима нема лепо мишљење и који нису радили добро за Србију, али и да је поносан јер види колико тројици тајкуна смета то што је успео да се избори за пристојнију Србију. Казао је да није нимало уплашен „тројицом из тајкунског језгра”.

Вучић је изјавио да су његова намера и жеља да на листама СНС-а буде много нових људи, који ће унети нову енергију, како би то остала странка која доноси одлуке не да би се допадала већ да би осигурала напредак земље.

„Није обећање – лудом радовање. Ја сам видео јуче листе из Војводине, њихове предлоге листа, и на њима су промењена лица процентуално између 35 до 79 одсто”, казао је он и додао да ће међу посланицима бити чак 15 младих са страначке академије СНС-а.

Петину буџета дајемо за здравство

Обнова Клинике за инфективне и тропске болести је велика ствар за целу земљу јер је ова болница важна за целу Србију, поручио је Вучић и истакао да држава чак петину буџета издваја за здравство.

„Најружнија и зграда у најлошијем стању, у којој смо пружали здравствене услуге грађанима, у најтежим условима, коначно иде у прошлост”, подвукао је он након што је обишао радове на обнови клинике. Председник је истакао да држава издваја огроман новац за здравство, односно готово петину буџета у износу од 20 до 21 одсто.

 

Извор: Ало.рс