Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО! Шаљу се посебне јединице на границу: Ево шта се дешава

ШИД – Додатне и посебне јединице полиције од сутра ће бити присутне у Шиду, како би у потпуности успоставиле безбедност и јавни ред у том месту, у којем се последњих дана дешавају инциденти са мигрантима, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је новинарима рекао да последњих неколико дана грађани у Шиду имају проблема због, како је рекао, нервозе код миграната, који су почели да упадају у куће и имања и да је због тога замолио министра полиције Небојшу Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, у Шид.

„Видим да су људи у Шиду врло узнемирени јер им упадају све чешће у куће и на имања. Зато сам замолио Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, било жандармерије или неке друге специјалне јединице да заведу ред у Шиду, обезбеде мир и да не буду таоци броја миграната који чекају да пређу на територију Хрватске“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће полиција обезбедити мир за све грађане Србије и Шида.

„Од сутра можете очекивати значајно повећање снага јавног реда и мира који ће успоставити безбедну зону за све грађане Шида“, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг