Србија

ВУЧИЋУ РАДЕ О ГЛАВИ ПАРАЛЕЛНЕ СТРУКТУРЕ: Напредњаци забијају нож у леђа свом лидеру, ОТКРИВЕНИ ИЗДАЈНИЦИ

Фото: Јутјуб

Александра Вучића руше паралелне структуре из Српске напредне странке, тврди члан председништва ове партије Владимир Ђукановић. Анализирајући ситуацију у највећој владајућој партији, Ђукановић, који је и посланик СНС у републичком парламенту, објаснио је по ком механизму поједини напредњаци делују.

– СНС нема неки претерани проблем са опозицијом, већ сам са собом, јер су га многи искористили да дођу до озбиљних позиција са којих су обезбедили себи уносне послове, комбинације, па чак и врло јаке паралелне структуре које се не либе и по самом Вучићу да ударе – навео је Ђукановић у колумни.

СТРАНАЧКО ПРОВЕТРАВАЊЕ

Према његовим речима, парламентарни избори заказани за 26. април прилика су да се направи озбиљно страначко проветравање којим би СНС протерао мангупе из својих редова.

МОЈ СТАВ

Миленко Јованов, потпредседник СНС

– Апсолутно подржавам подмлађивање странке и желим добродошлицу и пуно успеха свим људима који ће добити прилику да се за СНС боре.

– Зато су избори који нам следе велика шанса да млади људи који уђу у битку заправо придобију легитимитет са добро оствареним резултатом са којим ће после избора изаћи на страначке изборе и појединим вечитим функционерима испоставити рачун са поруком: „Мајстори, готово је!“ – написао је Ђукановић у ауторском тексту објављеном у Блицу.

Вучић: Биће смењени министри

Вучић је пре неколико дана, на седници Главног одбора СНС, поручио да ће после избора бити промењено око 70 одсто министара из СНС. Истовремено, лидер СНС навео је да ово обећање напредњаци не треба да схвате по оној народној да је лудом радовање.

Неке од министара ни ја не могу да добијем када их зовем телефоном. Па како онда до њих долазе обични грађани ако ни ја не могу да дођем до њих
Има људи чијим радом нисам незадовољан, видим мање енергије

Видео сам листе из Војводине, њихове предлоге листа, између 35 и 79 одсто је промењених лица на листама
Биће много промена међу градоначелницима, председницима општина, одборницима…

Функционер СНС сматра да је дошло време за промене, али да ће реорганизација странке, подмлађивање и давање шансе младим људима, о чему је у неколико наврата говорио и Вучић, саботирати старе кадрове који би да сачувају досадашње функције.

– У својој опијености нису могли никако да прихвате да је дошло време њихове смене које, пре свега, подразумева препуштање палице новим људима, тзв. свежој крви. Они су просто видели Вучићеву грбачу као одскочну даску, као средство за своја непочинства – закључио је Ђукановић.

Договорене коалиције са ПУПС, Љајићем и Вулином

Напредњаци су, према Вучићевим речима, завршили разговоре са већином коалиционих партнера, те сада остаје да се заврши технички посао.

– Разговарали смо са већином коалиционих партнера и договорили да наредних дана завршимо технички посао са странком Кркобабића, Љајића, Вулина. Још је остало да разговарамо са осталима, па ћемо онда упознати јавност – рекао је Вучић.

Извор: Република