Србија

ЗАПАД У ШОКУ! Руси нам испоручују С-400? Ево о чему се ради!

Русија је спремна да, после одбрамбеног ПВО система „панцир С1“, испоручи Србији и моћан ракетни систем дугог домета С-400!

Ово каже Олег Валерјевич Маркејев, заменик директора „Рособоронекспорта“, руске државне компаније за трговину оружја и војне опреме чији је рад под директним надзором председника Русије Владимира Владимировича Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање колико је реално да Србија по повољним условима може да набави системе С-300 или С-400 из Русије, Маркејев је одговорио:

– Војнотехничка сарадња Русије и Србије увек се градила на принципима обостране користи. Без сумње, у случају захтева Србије за куповину једног од наведених ПВО система великог домета, „Рособоронекспорт“ ће радити на овој теми у блиској сарадњи са српским колегама, а заједно можемо наћи најповољније услове испоруке који одговарају обема странама…

Према његовим речима, Москва је заинтересована да прошири војнотехничку сарадњу са Београдом.

– Русија је увек спремна да прошири сарадњу са Србијом. Данас „Рособоронекспорт“ нуди све могуће облике сарадње: директне испоруке оружја и војне опреме, организацију лиценциране производње на територији партнера, ремонт и модернизацију… Поред тога, данас смо тестирали и широко користили најнапредније спољнотрговинске механизме. Сигуран сам да постоји повећање капацитета и потенцијала војнотехничке сарадње. Увек смо отворени за дијалог са братском Србијом – каже руски званичник.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Печат/Информер

Ознаке