loading...
Србија

ЗАПАД У ШОКУ! Руси нам испоручују С-400? Ево о чему се ради!

Русија је спремна да, после одбрамбеног ПВО система “панцир С1”, испоручи Србији и моћан ракетни систем дугог домета С-400!

Ово каже Олег Валерјевич Маркејев, заменик директора “Рособоронекспорта”, руске државне компаније за трговину оружја и војне опреме чији је рад под директним надзором председника Русије Владимира Владимировича Путина.

На питање колико је реално да Србија по повољним условима може да набави системе С-300 или С-400 из Русије, Маркејев је одговорио:

– Војнотехничка сарадња Русије и Србије увек се градила на принципима обостране користи. Без сумње, у случају захтева Србије за куповину једног од наведених ПВО система великог домета, “Рособоронекспорт” ће радити на овој теми у блиској сарадњи са српским колегама, а заједно можемо наћи најповољније услове испоруке који одговарају обема странама…

Према његовим речима, Москва је заинтересована да прошири војнотехничку сарадњу са Београдом.

– Русија је увек спремна да прошири сарадњу са Србијом. Данас “Рособоронекспорт” нуди све могуће облике сарадње: директне испоруке оружја и војне опреме, организацију лиценциране производње на територији партнера, ремонт и модернизацију… Поред тога, данас смо тестирали и широко користили најнапредније спољнотрговинске механизме. Сигуран сам да постоји повећање капацитета и потенцијала војнотехничке сарадње. Увек смо отворени за дијалог са братском Србијом – каже руски званичник.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Печат/Информер