Србија

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРБИЈУ: Никола песницама убио мајку, закопао је у дворишту, па се случајно издао

Више јавно тужилаштво у Зрењанину одредило је притвор Николи Филипчеву (24) из Бачког Градишта због сумње да је убио своју мајку Душицу и закопао је у дворишту породичне куће у улици Шаму Михаља број 31 у том месту. Како сазнаје ’’Блиц’’, Никола је Душицу песницама тукао по глави до смрти.

У зрењанинском Вишем јавном тужилаштву кажу за ’’Блиц’’ да је основа сумње произашла на основу оперативног рада Полицијске управе Нови Сад те извршене екхумације леша Душице Филипчев (54) и прелиминарних резултата извршене обдукције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ексхумација је извршена 19. фебруара у присуству дежурног заменика јавног тужиоца у Зрењанину, специјалисте судске медицине и полицијских службеника. На основу утврђених чињеница, а након саслушања осумњиченог од стране заменика јавног тужиоца, произилази да је осумњичени неутврђеног дана маја 2019. године у Бачком Градишту у породичној кући приликом свађе са својом мајком истој задао више удараца песницом по глави услед чега је оштећена преминула. У намери да прикрије извршење овог кривичног дела, окривљени је тело закопао у дворишту куће а о догађају није обавестио никога све до дана откривања – прецизирају за ’’Блиц’’ у зрењанинском Вишем јавном тужилаштву.

Додају и да је против окривљеног по предлогу јавног тужиоца одређен притвор од стране судије за претходни поступак Вишег суда у Зрењанину због опасности од бекства, околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и из разлога што су начин извршења и тежина последице кривичног дела довели до узнемирења јавности.

Како је ’’Блиц’’ већ извештавао, Никола је приликом хапшења дао исказ у коме тврди да је његова мајка Душица умрла природном смрћу и да он није имао новца да је сахрани па ју је умотао у ћебе и закопао у дворишту.

– Према прелиминарним резултатима истраге, Никола је у мају прошле године рекао комшијама и пријатељима да му је мајка, која је била психички болесник, преминула у болници у Новом Саду а да он није имао новца за сахрану те да је њено тело преузела родбина из Куле и да је Душица тамо сахрањена. Чак је носио једно време и црни флор као знак жалости – прича наш извор упознат са детаљима истраге.

Додаје и да се након извесног времена Никола преселио у кућу прекопута где је плаћао само струју будући да је објекат у којем је живео са мајком био потпуно неуслован.

– После извесног времена Николин отац који је 2017. године напустио њега и Душицу и отишао да ради у Немачку почео је да се међу родбином и пријатељима распитује где му је сахрањена жена јер је хтео да узме умрлицу као доказ да је преминула како би могао поново да се ожени. Тада је клупко почело да се одмотава јер се она у надлежним институцијама и даље води као жива па је Никола ухваћен у лажи и ухапшен – објашњава саговорник ’’Блица’’ уз напомену да би истрага која је у току требало да доведе до детаљног расветљења овог инцидента.

Извор: Блиц