Свет

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА! НЕЗАПАМЋЕН ЕГЗОДУС: Стижу милиони миграната!

Стравична ситуација у сиријској провинцији Идлиб изазвана борбама између сиријских владиних снага и турских трупа, као и терориста које подржава Турска створила је нови талас избеглица које покушавају да побегну од сукоба.

– Завршио се период једностраног жртвовања Турске у односу на избеглице – рекао је Ердоган, говорећи у понедељак у Анкари – Откад смо отворили границе, број избеглица које крећу у правцу Европе достигао је стотине хиљада. Тај број ће ускоро бити у милионима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анкара је у петак најавила отварање својих граница према Европи за избеглице, позивајући се на своју неспособност да прими више избеглица усред текућих борби у Идлибу у Сирији.

Најава је подстакла Грчку да појача напоре на заштити својих граница, а грчка погранична полиција користи сузавац и омамљујуће гранате како би покушала спречити мигранте да уђу у земљу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је раније данас изјавио да неће затворити границе са ЕУ за сиријске избеглице.

– Зову ме и кажу: затворите границе. Ја им кажем: касно. Запад треба да подели терет одговорности за избеглице. Данас ћу имати састанак са премијером Бугарске: сутра ћу са Меркеловом. На дневном реду је 4-5 самита о Сирији – рекао је Ердоган, говорећи у Анкари.

Последњих дана, Турска је најавила отварање својих граница са Европом, наводећи своју неспособност да прими више избеглица

Извор: srbijadanas.com/Медији