Србија

ЦАРИНИЦИ У НЕВЕРИЦИ: Нећете веровати шта су пронашли у аутобусу

Цариници су 27. фебруара 2020. године на улазу прелаза Батровци открили да је пртљажник једног аутобуса пун непријављене робе за коју је возач тврдио да је прихватио на превоз до Београда.

Возач аутобуса (50) сремскомитровачких регистарских ознака који саобраћа на линији Загреб – Београд је службеницима на граници испричао како је особа са пуно пртљага требало да путује тим аутобусом, али да је из непознатих разлога одустала од путовања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Та особа је међутим замолила возаче да прихвате “пртљаг“ на превоз до крајње дестинације, а оно што је необично је да би се “пртљаг“ пре могао назвати товаром робе.

Отворивши пртљажник, цариници су могли да се увере да је поменути “пртљаг“ заузимао готово половину целог пртљажног простора аутобуса.

Реч је о непријављеној роби кинеског порекла упакованој у џакове и кутије, међу којом је најзаступљенија била гардероба и обућа. Детаљним прегледом је потврђено да у товару има и разне друге робе, попут сијалица, пецаљки, четки за косу, огледалаца, наочара, рамова за слике, путних торби, па и пинг-понг лоптица.

Цариници су том непријављеном “пртљагу“ затекли готово 3.000 артикала чија је вредност процењена на око 2 милиона динара.

Извор: srbijadanas.com/Телеграф