Регион

ЦРНУ ГОРУ ПОГОДИЛО СНАЖНО НЕВРЕМЕ: Отказани летови, покренута клизишта, поплава на Цетињу

Невреме које је захватило Црну Гору изазвало је поплаве на Цетињу док се летови са тиватског аеродрома преусмеравају и отказују. У селу Ливеровићи у месној заједници Жупа никшићка велике падавине покренуле су клизиште

Невреме праћено јаким ветром које је захватило Цетиње узроковало је низ проблема на градском подручју. Према речима командира цетињске Службе заштите и спашавања Пеђе Моштрокола, у току је интервенција ватрогасаца у насељу Гипос, где се излила воде у подрумске просторије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Услед велике количине падавина, дошло је до изливања воде у подрумске просторије у насељу Гипос, гђе тренутно испумпавамо воду. Исту ситуацију имамо и у Кућама у низу- казао је је Моштрокол, преноси РТЦГ.

Екипе су на терену и прате ситуацију на градском подручју, нагласио је Моштрокол.

Директорат за ванредне ситуације позвао је грађане да данас активности прилагоде најављеној метеоролошкој ситуацији, јер се очекује обилна киша, нарочито у централним и јужним дјеловима Црне Горе

Лет националног авио превозника „Монтенегро ерлајнса“, Београд–Тиват, због великог невремена је преусмерен на подгорички аеродром, док је лет „Ер Србија“ из Београда за Подгорицу отказан због невремена, сазнаје ЦдМ.

У селу Ливеровићи у месној заједници Жупа Никшићка велике падавине покренуле су клизиште које прети да однесе једну кућу.

Клизиште се налази изнад главне саобраћајнице кроз тај крај који има 12 села и већи део земље, из расцепа површине око 40 квадрата, наслонио се на једну страну куће.

Према његовим речима, очекује се долазак стручњака који треба да процени ситуацију на терену. На том простору бујице су и раније представљале проблем када су однеле део главног пута у том крају.

Jaz.

Posted by Podgoricki vremeplov on Tuesday, March 3, 2020

Због обилне кише попљавен је пут код Јаза између Будве и Котора, преноси Подгорички времеплов.

А због повећане мутноће, вода са сва три градска водовода у Пљевљима није за пиће.

До замућења је дошло услед обилне кише, а Пљевљаци су се данас питком водом снабдвали у радњама или на извору код Мотела „Водице“.

Вредности мутноће воде у сва три градска водоводна система „Плијеш“, „Југоштица“ и „Брезница“ прате се свакодневно и о евентуалним променама грађани ће бити благовремено обавештени, саопштено је из пљеваљског „Водовода“.

Извор: Информер