Србија

ДАЧИЋ ОТКРИО СВЕ! Албанци уцењују Србију, а оно што су смислили је стравично!

Фото: Јутјуб

На Косову постоје и они који хоће да нема никаквих укидања такси, до Куртија који врши маневарске игре – изјавио је Дачић гостујући на РТС-у

Министар Ивица Дачић рекао је да се сада спроводе интензивне активности на Косову – заказана је и седница парламента од стране неких опозиционих странака. На Косову постоје и они који су за то да нема никаквих укидања такси до Аљбима Куртија који врши маневарске игре како би нешто укинуо а да не укине, и да притом уцењује Србију, изјавио је Дачић за РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гостујући у Јутарњем програму, Ивица Дачић каже да су сада интензивне активности на Косову, заказана је и седница парламента од стране неких опозиционих странака.

– На Косову постоје и они који хоће да нема никаквих укидања такси, до Куртија који врши маневарске игре – како би нешто укинуо а да не укине, и да притом уцењује Србију – до оних који сматарају да таксе морају да буду укинуте због добрих односа са САД – каже Дачић.

ЕУ је поздравила најаву Куртија о таксама, не улазећи дубиље у суштину, док су САД оштро регаовале јер сматрају да су таксе реметилачки фактор и да треба да потпуно буду укинуте без било каквих услова и преговора о томе.

Србија је могла да уведе котрамере Приштини. Курти је смислио две ствари – треба да престанемо са кампањом повлачења признања, а пре неки дан су се радовали када је Јамајка кобајаги признала Косово – каже Дачић.

Каже да је у Солуну на састанку био и нови министар Коњуфца који је заменио Пацолија.

– Рекао сам му – имате ситуацију са Цакајем који је вршилац дужности министра спољних послова Албаније који је на конгресу владајуће Социјалистичке партије рекао да што пре треба укинути границу Косова и Албаније, најавили су да ће на следећој седници владе да потпишу споразум да ће заједнички да лобирају за призунање Косова. Сад то значи да они то наставе да раде, а да нама то треба да буде забрањено – рекао је Дачић.

Какав реципроцитет, морају да схвате да они нису равноправни са Србијом. Постоје и други делови америчке админситрације, делови такозване дубоке државе, који гледају са великим симпатијама јер је то био њихив пројекат, они притискају Приштину, али не кажу шта ће бити ако их Приштина не послуша – указао је министар.

Док се то не промени, Приштина неће променити ставове, сматра Дачић.

Дачић каже да председника Александра Вучића очекују важни разговори Америци.

Посета Кини од изузетног значаја
Говорећи о посети Кини, министар Дачић је рекао да је била од изузетног значаја исто као и за Кину без обзира што је та земља велесила, имајући у виду специфичан тренутак у коме се Кина налази.

– Они сами су рекли да сам ја био први министар спољних послова на свету који је дошао у посету од када је почела епидемија – истакао је Дачић.

Дачић каже да је тиме симболично показано да не остављамо пријатеље у невољи и министар Ван Ги је рекао да га то радује и да су поносни што имају такве пријатеље.

– Са друге стране, ми смо поносни што смо у ситуацији да будемо пријатљи са једном таквом земљом као што је Кина – каже Дачић.

Према његовим речима, радује их најава доласка председника Вучића у априлу на самит.

Поновио је да би кинески председник Си могао да у септембру посети Србију, што је додатни импулс пријатељству две земље.

 

Извор: Телеграф.рс