Русија Србија

ЛАЗАНСКИ ШОКИРАО АЛБАНЦЕ ОВОМ ИЗЈАВОМ! Руски МИ-35 стиже до Приштине за 45 минута!

У интервјуу за руске медије, амбасадор Србије у Русији, Мирослав Лазански, говорио је о различитим аспектима косовског питања, питањима руско-српских односа као и најсавременијем руском наоружању, чувеном руском ракетном систему С-400.

Истакао је да је подршка Русије Србији у свим међународним телима од кључног значаја, а нарочито по питањима спречавања да Косово постане члан ИНТЕРПОЛ-а, УНЕСЦО-а и других међународних организација. По његовом мишљењу, подршка Русије у Савету безбедности је од кључног значаја, као и став Русије да Србија и српски народ не буду означени као геноцидни. Изнео је и став да су односи Русије и Србије у овом тренутку практично на врхунцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По питању Косова, изразио је мишљење да се проблем Косова не може решити у скоријој будућности јер, како Лазански каже то није питање само државне границе већ и имовине, а по његовом мишљењу, одредбе Бриселског споразума су прекршене, као и одредбе свих потписаних међународних докумената.

Наводи и то да постоји предлог да Србија купи руски ракетни систем С-400 по нижој цени, али испољава сумњу како би на то реаговао Запад и да ли би због тога Србија била суочена са санкцијама од стране западних сила. Навео је и да су Владимир Путин и Александар Вучић у Сочију разговарали о војној сарадњи као и побољшавању спремности српских специјалних јединица.

Као нарочито значајно, изјавио је и то да је руски ПВО систем, Панцир-С1 од недавно наоружан хиперсоничним ракетама које имају огромно разорно дејство на мете, те да није случајно што је Путин саветовао српског председника да купи баш овај ракетни систем. У свом интервјуу, навео је и то да руски МИ-35 од Београда до Приштине стиже за 45 минута.

 

Извор: Ало.рс