Регион

НАПРАВИЛИ ХАОС! Срамно! Мигранти уништили православну светињу!

Откад је турски председник Реџеп Тајип Ердоган десетинама хиљада миграната дао зелено светло да крену ка границама Европе, настао је хаос, поготово у Грчкој.

У месту Морији, на острву Лезбосу, мештани су затекли заиста неугодан призор у цркви Св. Ђорђа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зидови су ишарани, у самом објекту ствари су разбацане, прљавштина се развлачи по поду. Иконе су такође побацане и оштећене, а иконостас уништен. Запрепашћени локалци су све то снимили неколико сати после проласка миграната.

Многи европски званичници већ су осудили Ердоганов потез. Аустријски канцелар Себастијан Курц оптужио га је да злоупотребљава избеглице како би извршио притисак на ЕУ.

„Дешава се да имамо талас избеглица само на грчкој граници, али не и на граници према Бугарској. То показује да се не ради о никаквој случајности, већ нечему што је организовано. Нису то људи који из Сирије беже ка Грчкој, већ људи који годинама живе у Турској. Председник Ердоган је свесно ову акцију организовао. Аутобуси се стављају на располагање, мигрантима се дају лажне информације и свесно се покушава организовати притисак на граници ка Грчкој“, објаснио је он.

 

Извор: Курир.рс