Србија

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ (13) КОЈУ ЈЕ СИЛОВАО СТРИЦ: Девер је монструм, хтео је и мене да силује, дете ме молило за спас

Фото: Фејсбук принтскрин

Откако сам сазнала шта се догодило, не спавам и никако нисам добро – сведочи, за „Новости“, Љиљана Ђорђевић (30), мајка С. У. (13) из Крушевца, за коју се верује да је жртва обљубе свог стрица Саше У. (41) који је тренутно у притвору

– Девер је монструм, који је и мене покушао да напаствује пре скоро четири године. Гађала сам га флашом у главу, а мој тадашњи муж Слађан претукао га је толико да је завршио у шок-соби. Када будем дошла у Крушевац, тражићу да провере и здравље друге две ћерке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Љиљана тврди да је морала да побегне од мужа због насиља у лето 2017. године. Нешто касније, у јесен, Слађан се обесио. Саговорница „Новости“ каже да је то учинио због дугова. Додаје да се развела након девет година тешког брака и мучног живота у породичној кући у Читлуку, а мира, тврди, није било ни у Гаглову, где су живели око годину дана.

– Нажалост, због претњи, нисам могла да виђам децу и она ми нису припала, али никада нисам престала да се за њих распитујем – тврди Љиљана, која сумња у то да окружење девојчице није знало за трудноћу.

– Саша је почео да живи са нама када сам имала две ћерке, док ћерка која сада има пет и син од осам година још нису били рођени. У кући су ме малтретирали, нисам имала мира. Деца нису припала мени, нисам ни смела од страха да се појављујем када се одлучивало о њиховој судбини.

Сада, додаје Љиљана, има услове да их све збрине и каже да се нада да ће јој држава вратити децу. Бригу о сестрама и брату малолетне С. У. преузео је Центар за социјални рад.

Из болнице кажу да је стање мале породиље непромењено и стабилно. Случај истражује Више јавно тужилаштво.

Контрадикторне изјаве фамилије

Осим што сумња у то да окружење њене ћерке није приметило трудноћу, мајка Љиљана Ђорђевић се пита како су могли да допусте да стриц даје малолетници да пије вино. Деда Милош и баба Миланка Урошевић, старатељка, тврде да нису знали да је унука трудна. Син Саша, осумњичен за обљубу, у једној од изјава је признао односе са братаницом, али тврди да није отац детета. Девојчица је испричала да је била стричева жртва.

Извор: Новости