Србија

ПОСЛЕ БРОЈНИХ ЖАЛБИ! Почела контрола возила! Возачи пазите на ово!

После бројних жалби путника, Град доводи у ред превознике на минибус линијама како би се поштовали сви стандарди. Одборници дају сагласност на измену уговора

ПРЉАВИМ минибус возилима која прокишњавају, где су седишта поцепана и у којима не раде ни грејање ни хлађење, дошао је крај. После писања „Новости“, али и бројних жалби путника, Секретаријат за јавни превоз „притиснуо“ је превознике. Наиме, пред одборницима Скупштине града у уторак ће се наћи решење о давању сагласности на коначни нацрт анекса уговора о јавно-приватном партнерству у обављању јавног превоза путника на минибус експрес линијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На захтев Града мења се овај уговор потписан са Конзорцијумом кога чине „Банбус“ д.о.о. и „Транспродукт“ д.о.о. Новим уговором предвиђена је контрола возила по налогу Секретаријата у гаражи превозника, али и за време рада возила, као и поступање комисије и превозника у случају да се утврде неправилности.

Приватници ће убудуће морати да продају папирне карте у случају квара опреме за продају карата у возилу, али које је претходно одобрио Секретаријат.

Изменом уговора дефинишу се и нове казне. Тако ће превозници бити кажњени за сваки полазак који је обављен возилом које нема одобрење Секретаријата, и ако не поштују ред вожње. Ако не пријаве квар на возачком компјутеру у року од 12 сати, и ако тај проблем не отклоне у року од 48 сати.

Подсећамо, према одредбама концесије, уговором је било предвиђено да максимална старост возила не сме да пређе 10 година у било ком моменту трајања уговора. Да је превозник у обавези да, осим нових 67 минибуса, обезбеди и сервисна возила, као и возаче.

ИЗГЛЕД КАРТЕ

ПАПИРНА карта убудуће ће морати на себи да има одштампан број возила и линије, датум и време, број карте, број возачке картице, број стајалишта, назив стајалишта где је путник ушао и износ за плаћање.

 

Извор: Новости.рс