Србија

ПОСЛЕ ТОПЛОТНОГ УДАРА СЛЕДИ ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Сутра 23 степена а онда нагла промена времена

У већем делу земље у уторак ће бити умерено облачно и суво, веома топло за ово дпоба године, а температура ће бити и до 23 степена.

Наоблачење с кишом до средине дана захватиће северне, западне и југозападне крајеве, а после подне и увече ће се проширити на централну Србију, као и на исток и југоисток земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ветар умерен и јак, на југу Баната и планинама повремено олујни, јужни и југоистоцни, после подне и увече у слабљењу и краткотрајном скретању на западни и југозападни.

Најнижа температура од 5 степени на истоку и југоистоку, као и по појединим котлинама до 15 степени на југу Баната. Највиша температура од 13 у Неготинској Крајини до 23 степена у централним и јужним крајевима Србије.

Сутра ће и у Београду бити ветровито и топло до 19 степени и уз постепено наоблачење које ће донети кишу. Више падавина очекује се после подне, увече и у току ноћи.

Ветар ће бити умерен и јак, јужни и југоисточни, после подне у слабљењу и краткотрајном скретању на западни и југозападни. Температура од 14 до 19 степени.

У среду се очекује облачно с кишом и осетан пад температуре, на планинама са снегом. До четвртка ујутро на северу и западу, а у току дана и у осталим крајевима постепен престанак падавина и делимично разведравање.

Од петка до краја седмице претежно облачно, повремено киша, на планинама снег. Јужни и југоисточни ветар биће у појачању. У понедељак краткотрајно разведравање, а у уторак ново наоблачење и температура до краја седмице око просечних вредности, а затим у мањем порасту.

Извор: Танјуг