Свет

ПОТПУНИ ХАОС НА ГРАНИЦАМА! Турци пустили мигранте: Полиција испалила сузавац како би их спречили да пређу!

Грчке власти испалиле су јутрос сузавце и омамљујуће гранате како би одбиле навалу миграната који желе да уђу у земљу из Турске, а након сто је Турска изјавила да ће отворити своје границе за све оне који желе да је пређу.

Сукоби су настали близу пограничног села Kастаниес, дуж ограде на гранци са Труском, која прати копнену линију до реке Еврос.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган прошле седмице је рекао да ће отворити границу и пустити све оне који желе да је пређу, што је довело до тога да се ка Европи запуте хиљаде миграната. На граничним прелазима настао је хаос, све је више сукоба, насиља.

У Идлибу погинула двојица турских војника

Најмање двојица турских војника су погинула, а шесторо их је повређено у нападу снага сиријског предсједника Башара ал Асада у покрајини Идлиб на северу Сирије, саопштено је из турског Министарства одбране.

Из Министарства истичу да су турске снаге одмах узвратиле напад и да су наставиле да гађају сиријске мете. Након данашњег напада, број погинулих турских војника од почетка операције у Идлибу порастао је на 59.

 

Извор: Тањуг/ Срна