Свет

ПРОСЛАВА РОЂЕНДАНА РУСКЕ БЛОГЕРКЕ ЗАВРШИЛА СЕ ПОКОЉЕМ: Убацили су суви лед у базен, а онда је уследио хорор (ВИДЕО)

Троје људи је умрло, а неколико њих је смештено у болницу након забаве у базену са сувим ледом утицајне руске блогерке Екатерине Диденко у Москви.

На снимку који се појавио у локалним медијима види се суви лед који се убацује у базен у затвореном простору због ког је одмах дошло до стварања угљен-диоксида, а просторија се претворила у гасну комору, пише РТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трагедија се десила у петак касно увече. Диденкова је славила 29. рођендан са породицом и пријатељима. Нико није очекивао да ће се славље претворити у трагедију када је Екатеринин муж Валентин у базен убацио суви лед ради постизања ефекта магле погодне за сликање и снимање.

На снимку се виде званице које су обучене у танка бела заштина одела, носе наочаре и сви су окупљени око малог базена. Једна особа наглас чита инструкције на паковању сувог еда шалећи се како суви лед може да буде веома опасан, пре него што је сипала лед у базен.

Гости почињу да ускачу у базен, а најхрабрији међу њима се и „потапа“ у потпуности, док се једна званица и шали: „Он је мртав, није више с нама!“.

Убрзо се шала претворила у стварност. У контакту са водом, суви лед је почео да испарава правећи густ облак угљен-диоксида.

Троје људи укључујући ту и мужа слављенице Валентина преминуло је, а неколико завршило у болници.

Екатерина Диденко је иначе фармацеут и њене објаве тичу се углавном лекова па се многи питају како су и она и њен муж себи дозволили да се играју сувим ледом. Остаје питање одакле преминулом мужу Диденкове толика количина сувог леда. Према неким ранијим постовима Диденкове, могуће је да је суви лед направио њен муж.

Извор: Курир.рс/Радио Сарајево