Србија

СКАНДАЛОЗНО! Курти најавио: Уместо такси најављује нове мере!

Он је говорећи на скупу у организацији тзв. косовске привредне коморе да би требало уклонити све трговинске баријере са Албанијом и Северном Македонијом.

Премијер привремених приштинских институција, Аљбин Курти, поновио је данас да ће према Београду бити уведене мере реципроцитета, јер, како је навео – жели да Косово делује као независна држава, што и јесте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Реципроцитет ће се догодити јер смо одлучили да делујемо као независна држава. Баш као што јесмо. Реципроцитет је показатељ једнакости, а не контрамера. Морамо да помогнемо локалним предузећима како бисмо повећали запосленост и развој – рекао је Курти.

Он је говорећи на скупу у организацији тзв. косовске привредне коморе да би требало уклонити све трговинске баријере са Албанијом и Северном Македонијом.

– Економија и правда, рад и добробит биће наше теме. Остале теме ће такође добити пажњу, али не у потпуности. Суверенитет и независност имају смисла само када их спроводимо. Желели бисмо да имамо више интеракције са Албанијом. Препреке са Албанијом превазилазе наше разлике. Постоје бројне аномалије у нашим односима. Са Северном Македонијом такође имамо препреке – рекао је Курти.

Додао је да Приштина има негативан трговински биланс са свим земљама ЦЕФТ-а.

Курти је рекао и да су за разлику од неких посланика грађани схватили шта је реципроцитет.

Није случајно, казао је, то сто је одлучио да говори о трговинским баријерама и економији, јер ће то бити приоритети његове владе.

– Остале теме ће привући пажњу, али никад сву пажњу. Косово је суверена и независна земља, али суверенитет и независност имају смисла када имамо становништво које не ужива у њима. Желели бисмо да координирамо с Албанијом тако да су наше разлике у економији и политици мање од оних језичких – рекао је Курти.

 

Извор: Тањуг