Србија

СТРИЦ ДЕВОЈЧИЦЕ (13) ИЗНЕО ШОК ТВРДЊЕ: „Био сам са братаницом, али дете НИЈЕ МОЈЕ, СПОПАДАЛА МЕ ЈЕ!“

КРУШЕВЉАНКА С. У. (13), која је у четвртак донела на свет мртворођенче, испричала је полицији да ју је њен стриц обљубио три пута и да јој је он направио бебу, док осумњичени Саша У. (41), који је прексиноћ ухапшен, негира да је отац детета. Како сазнају „Новости“, стриц коме ће највероватније бити одређен притвор, на саслушању у Вишем јавном тужилаштву признао је да је имао односе са братаницом, али да је она њега „спопадала“.

– Испричао је да је био са девојчицом неколико пута, али да нису имали односе у периоду који је она навела – каже, за „Новости“, извор из истраге. – О братаници је рекао да је лаког морала и да треба да се провери са ким је све била у међувремену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужилац је, како сазнајемо, предочио осумњиченом да треба да буде свестан да ДНК анализа може да потврди да је он отац преминуле бебе.

– Тако ћете да видите да није моје – рекао је Саша У.

Малолетница је испричала полицији да је три пута била жртва свог стрица. Такође, тврди да је први пут обљубљена након што је заједно са осумњиченим стрицем пила вино, али је навела да се не сећа баш најбоље целог догађаја. То се, према њеној причи, догодило још два пута. Очекује се да и она да исказ тужиоцу чим се опорави, јер се још суочава са тешком интервенцијом на Гинеколошко-акушерском одељењу у крушевачкој болници.

– Код лекара се јавила због болова у стомаку, наводно није знала да је трудна – предочава незванично извор „Новости“. – Била је у деветом месецу трудноће, али је извесно да је беба већ дуже време била мртва. Због тога је и дошло до сепсе и она је након интервенције под терапијом.

Мештани насеља Читлук су у шоку, мада је већина испричала за „Новости“ да су приметили да је девојчица у другом стању. О ухапшеном Саши У. немају лепе речи, иако додају, није забележено да је напао неку другу девојчицу. У кући у Улици Ратка Пешића 7, на периферији Крушевца, затекли смо њиховог рођака, који је рекао да о свему не зна ништа, јер и не живи с њима. Комшије, међутим, откривају да ово није прва трагедија која се догодила у овој кући.

– Слађан, отац девојчице се обесио пре око годину и по дана, а неколико година пре његовог самоубиства, оставила га је супруга Љиља. И њега и три ћерке – кажу познаници. – Стриц није од почетка живео с њима, већ од развода са својом супругом, са којом има троје деце.

Како нам је потврђено из више извора, деца покојног Слађана била су под старатељством бака Миланке, која је заједно са својим супругом Милошем, такође живела у тој кући. У петак су по децу дошли стручњаци Центра за социјални рад.

– Бака је била старатељ од 2017. године, али је сада у току поступак измештања у хранитељску породицу – каже нам извор близак истрази. – Није сигурно колико је девојчица редовно похађала школу, а требало би да буде у шестом разреду.

МЕДИЦИНСКО ВЕШТАЧЕЊЕ

ЗА кривично дело обљубе над малолетним лицем у случају да је оштећена остала у другом стању, учиниоцу прети казна затвора од пет до 15 година. Тврдње девојчице С. У. се истражују, а истрага је у надлежности Вишег јавног тужилаштва. Очекује се да се медицинским вештачењем расветли како је дошло до трудноће.

Извор: Новости