Србија

УДАРНО! Албанци на Косову одлучили: Све ће бити готово до 1. априла

Најбитнија ствар у томе је што је Аљбин Курти водио жестоке разговоре са свим актерима укљученим у тај процес.

Генерални секретар Коморског инвестиционог форума Западног Балкана Сафет Грџалију изјавио је синоћ Тањугу да очекује да ће Приштина донети одлуку о укидању такси на робу из Србије крајем ове или следеће недеље, тако што ће до 15. марта укинути таксе на сировине и репроматеријал, а до 1. априла у потпуности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Привредне коморе Косова Берат Рукићи изјавио је претходно на Копаоник бизнис форуму да очекује да Приштина током ове недеље донесе „позитивну одлуку“ о таксама које је увела на робу из Србије и БиХ.

Грџалију истиче да је најбоља ствар у овом моменту што је почела дискусија која је конкретизована по питању укидања такси за увоз робе из Србије и БиХ.

„Данас је у косовској скупштини била добра дискусија и већина посланика је подржавало ту идеју да се овај проблем решава. Има ту некоилко датума, до 15. марта укида се такса што се тиче увоза сировина и репроматеријала, што је, ако анализирате увозну структуру, 80 одсто робе. У том контексту од 1. априла ће бити укидање целог тог пакета од 100 одсто“, навео је Грџалију.

Како је рекао, најбитнија ствар у томе је што је Аљбин Курти водио жестоке разговоре са свим актерима укљученим у тај процес.

„Добио је позитивне фидбеке и на основу тога је донео такав став. Треба, ипак, знати да то није одлука, то је један став и ми се надамо да ће следеће недеје или можда крајем ове недеље то бити тема добре дискусије у косовској влади и очекујемо да то буде на гласању. И та такса ће припасти прошлошћу“, нагласио је Грџалију.

 

Извор: Ало.рс/Тањуг