Србија

УДАРНО! Албанци на Косову одлучили: Све ће бити готово до 1. априла

Најбитнија ствар у томе је што је Аљбин Курти водио жестоке разговоре са свим актерима укљученим у тај процес.

Генерални секретар Коморског инвестиционог форума Западног Балкана Сафет Грџалију изјавио је синоћ Тањугу да очекује да ће Приштина донети одлуку о укидању такси на робу из Србије крајем ове или следеће недеље, тако што ће до 15. марта укинути таксе на сировине и репроматеријал, а до 1. априла у потпуности.

Председник Привредне коморе Косова Берат Рукићи изјавио је претходно на Копаоник бизнис форуму да очекује да Приштина током ове недеље донесе “позитивну одлуку” о таксама које је увела на робу из Србије и БиХ.

Грџалију истиче да је најбоља ствар у овом моменту што је почела дискусија која је конкретизована по питању укидања такси за увоз робе из Србије и БиХ.

“Данас је у косовској скупштини била добра дискусија и већина посланика је подржавало ту идеју да се овај проблем решава. Има ту некоилко датума, до 15. марта укида се такса што се тиче увоза сировина и репроматеријала, што је, ако анализирате увозну структуру, 80 одсто робе. У том контексту од 1. априла ће бити укидање целог тог пакета од 100 одсто”, навео је Грџалију.

Како је рекао, најбитнија ствар у томе је што је Аљбин Курти водио жестоке разговоре са свим актерима укљученим у тај процес.

“Добио је позитивне фидбеке и на основу тога је донео такав став. Треба, ипак, знати да то није одлука, то је један став и ми се надамо да ће следеће недеје или можда крајем ове недеље то бити тема добре дискусије у косовској влади и очекујемо да то буде на гласању. И та такса ће припасти прошлошћу”, нагласио је Грџалију.

 

Извор: Ало.рс/Тањуг

loading...
Loading...