Свет

УЖАС! ДЕЧАК (15) СКОЧИО СА ТРЕЋЕГ СПРАТА ШКОЛЕ: Мајка Тања није слутила да ће доћи до ТРАГЕДИЈЕ

Фото: Јутјуб

Џорџ Бранков, петнаестогодишњак из Енглеске, скочио је са трећег спрата средње школе коју је похађао у граду Салфрод, непосредно после телефонског разговора који је обавио са пријатељем.

„Увек је био пристојан, расположен и сусретљив младић. Волео је атлетику, скијање и тенис“ , „Био је дружељубив и волео је своје пријатеље“, „Био је шармантан младић , „Ово је губитак за вас, али и за нас“, само су неке од порука које су као утеху, а поводом изражавања саучешћа добијали родитељи Дорџа Бранкова, који је три дана након што је скочио са крова школе преминуо у болници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његова мајка Тања, присећајући се јутра када је последњи пут видела сина рекла је ако ништа није упућивало на трагедију која је убрзо уследила, преносе Манцхестер Евенинг Неwс.

– Тог јутра позвала ме је девојка са којом се забављао, рекла је да јој је Џорџ донео кутију чоколадица, а потом је отпратио до школе. Само неколико сати потом телефон је зазвонио, а у позиву ми је речено да је Џорџ мртав – присећа се Бранкова.

Серије психичких потешкоћа младог Џорџа

Бранков је иако веома млад потребу за преурањеном смрћу имао и у претодним годинама. Он је свом пријатељу једном приликом напоменуо да озбиљно размишља о самоубиству.

– Био је забринут у вези пријатељских односа, имао је осећај као да испада из колосека друштвених норми. Рекао је како једине особе за које може да гарантује да га воле су његови родитељи, његова девојка и ја – присетио се друг Џорџа Бранкова.

Тинејџер је 2014. године помоћ због анксиозних напада затражио од стручног лица, он је психолога посетио и две године након тога . Три године потом, 2019. поново долази на исту адресу и доктору говори како се не осећа добро.

Време је пролазило а он је убрзо изгубио апетит, жељу за бављењем спортом који је раније волео. Џорџ Бранков је лоше спавао и постајао све депресивнији. Његова мајка Тања, обавестила је о овоме болницу и њеног сина су по хитном поступку хоспитализивали.

Кристи Бесли једна од оних који су водили његову терапију присећа се речи које је млади Џорџ тада говорио.

– Деловао је јако уморно, говорио је како је му недостаје мотивација, а на њему су се оцртавале љутња и туга. Он је такође признао и то да складишти лекове и да планира да попије складиштену дозу. Помињао је и то како планира да скочи са висине – испричала је Кристи Бесли која је и поред велике боли у Џорџу видела жељу да се његова депресије излечи.

Након што је стручни тим болнице разговарао са Тањом Бранков, дечаковом мајком, и предочио јој узнемирујуће ствари које је дечак испричао, она је остала шокирана.

– Била сам изненађена. Такође по упутству лекара сакирла сам лекове код себе како мој син не би могао да нашкоди себи- истакла је мајка дечака.

Џорџ Бранков је под надзором лекара био до 23. маја прошле године, где је редовно одлазио на контроле .

Дан пре његове смрти, у недељу 2. јуна породица је изашла на заједнички ручак.

Сутрадан се Џорџ није појаво на последњем часу. Док се настава одвијала у једном делу школе, он је у другом стајао на трећем спрату са мобилним телефоном у руци. Телефонирао је свом пријатељу, поздравио се са њим, а потом скочио.

Присутни у школи чули су јак ударац. Џорџ је колима хитне помоћи превезен у болницу у којој је због тешких повреда преминуо следећег дана.

Након смрти дечака Др Хенри Тисерхурст изјавио је да је Џорџ променио нешто својим одласком.

– Схватили смо да морамо да радимо на међусобном разумевању и побољшавању комуникације међу нама, јер само на тај начин можемо да спречимо овакав крај – закључио је доктор Хенри.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра „Срце“ од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на  [email protected]..

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни..

Извор: Блиц