Свет

ВАНЕСА БРАЈАНТ ДОЖИВЕЛА НОВИ ШОК: Сазнала шта су радили мртвом Кобију

Ванеса Брајант, чији су супруг Коби, кошаркашка легенда, и ћерка Ђијана, погинули у паду хеликоптера у округу Лос Анђелес са још два детета и пет одраслих особа у паду хеликоптера, не може да дође себи од скандала који се десио непосредно после трагедије.

Подсетимо, како је открио „Лос Анђелес Тајмс“, први полицајци који су стигли на лице места – приватно су, мобилним телефонима, фотографисали тело погинулог Брајанта, а онда, када су напустили место трагедије, показивали то како колегама, тако и ван станице полиције, у једном кафићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Адвокат Ванесе Брајант истакао је да она „тотално скрхана, видно утучена“ када је сазнала за овај велики скандал.

Он је истакао да је супруга Кобија Брајанта отишла недуго после несреће у канцеларију надлежног шерифа и тражила да се забрани надлетање место трагедије, како би све фотографије те трагедије остале далеко од очију јавности.

„Било јој је критично важно да се сачува достојанство свих жртава. А ово што се десило не може да има никакво оправдање, у питању је нечувено кршење људске пристојности. Госпођа Брајант се, притом, захвалила особи која је путем интернета пријавила цео овај случај“, навео је њен правни заступник.

Подсетимо, „ТМЗ“, амерички портал који је први и објавио вест о овој несрећи, дошао је до потврде ове информације, али и до сазнања да је локална полиција испрва пробала да заташка скандал.

„Припадници полиције су нам рекли… да је у данима који су уследили после пада хеликоптера, управа њиховог одљења постала свесна да су неки нижи припадници наше станице фотографисали место удеса и посмртне остатке настрадалих, те да су те фотографије потом показивали људима у полицији, али и ван ње. ‘Рекли су нам да је порука о томе пренета вишим инстанцама, а да је ‘одозго’ дошла наредба која је гласила ‘ако сте фотографисали Кобија, јавите се и обришите те фотографије. Урадите ли то, нећете бити кажњени’. То је била директива коју смо добили од стране наших командира'“, пренео је ТМЗ.

Извори поменутог америчког медија наводе да је читав случај најпре покушан да буде заташкан, али да је информација ипак процурела до „Лос Анђелес Тајмса“, после чега је морала да буде покренута и званична, интерна истрага.

„Сазнали смо да је том приликом откривено да су неки заменици шерифа фотографисали (мртвог Кобија Брајанта) … а да је један од почетника чак и отишао у кафић и помислио да би могао да импресионира једну девојку и поведе је са собом тако што ће јој показати фотографију. Наш извор је рекао да је бармен чуо све то и био толико иритиран, да је позвао канцеларију шерифа и уложио званичну жалбу. Ипак, тамо се покушало са заташкавањем, све док ова афера није избила у јавност“.

Надлежна полицијска станица у округу Лос Анђелес је објавила саопштење да је тамошњи шериф Алекс Виљануева „веома узнемирен на саму помисао да су његови заменици урадили нешто тако безосећајно“. Томе се додаје да ће бити спроведена детаљна истрага, којој ће „приоритет бити заштита достојанства и приватности жртава и њихових фамилија“.

„Госпођа Брајант је захвална шерифу Виљануеви на свему што је учинио по овом питању“, додаје адвокат удовице која је у трагедији остала без супруга и ћерке, такође великог кошаркашког талента попут славног оца.

Извор: Блиц