Србија

ВУЧИЋ ЗАЛЕДИО АЛБАНЦЕ ИЗ ВАШИНГТОНА: Ванредно се укључио, па саопштио…

Вучић је новинарима након састанка са са Хашимом Тачијем у Вашингтону рекао како чека укидање такси како би могло да се разговара о суштинским стварима.

Председник Србије Александар Вучић, након састанка са државним секретаром САД Мајком Помпеом, данас поподне по средњеевропском времену, наставио је своју посету Вашингтону састанцима са више високих функционера америчке администрације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић се састао са замеником секретара за одбрану у Белој кући Дејвидом Норквистом, затим са саветником за националну безбедност председника САД Робертом О’ Брајаном и Хашимом Тачијем.

Вучић је новинарима након састанка са са Хашимом Тачијем у Вашингтону рекао како чека укидање такси како би могло да се разговара о суштинским стварима.

23:20 Састанак са Робертом О’ Брајаном

– После идем на билатерални састанак са Робертом О’ Брајаном који је саветник за националну безбедност председника Трампа, дакле веома важан човек. Са њихове стране су били Тачи и Чолаку, са моје стране Јовић и ја. Чекамо укидање такси да бисмо могли да наставимо са дијалогом и разговарамо о суштинским стварима – каже Вучић.

23:15 Укидање такси

– После идем на састанак са Робертом О’ Брајаном који ће бити веома важан. Чекамо укидање такси да бисмо могли да наставимо са дијалогом и разговарамо о суштинским стварима – каже Вучић.

23:10 Како је Вучић рекао све време је тражио од Албанаца само једну ствар:

– То сам и у Бриселу пет стотина пута поновио. Људи, ви немојте да се кандидујете за све могуће међународне организације и институције. Немојте да нас терате да ангажујемо све могуће своје капацитете. Дајте да док разговарамо ви не идете на додатна признања и пре свега на на додатна кандидовања у Интерполу, УНЕСКО, у све друге међународне институције. Да се договоримо око тога и ми ћемо да станемо макар привремено.

Према речима председника Вучића Албанци то никада нису хтели.

Извор: srbijadanas.com