Србија

Зорана Михајловић у огромном проблему

Пријатељска конекција.

Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и чланица Председништва СНС-а, увелико гура на чело јавног предузећа „Коридори Србије” Катарину Ракић, народну посланицу Српске напредне странке и председницу скупштинског Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, сазнаје „Ало!” из добро обавештених извора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Управо је Ракићева средином фебруара поднела Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку уписа у Катастар непокретности и водова – наводе наши извори и додају да Михајловићева постављањем Ракићеве жели да осигура да ће то државно предузеће држати под својом контролом, односно да ће на његово чело доћи неко ко је лојалан њој лично.

– Милан Ракић, брат Катарине Ракић, запослен је у Министарству на чијем је челу Михајловићева. Катарининим постављањем на чело „Коридора Србије“ Михајловићева би себи појачала позицију пред наредне парламентарне изборе након којих ће се водити љути бој око тога ко ће бити нови министри. Председник Вучић најавио је да ће највише три или четири министра с листе коју предводи СНС и Михајловићева је у великом страху да ће остати без ресора. Поред тога није јој свеједно ни због тога шта ће њен евентуални наследник наћи у министарству које је она досад водила, а њено је мишљење да би јој избор њеног кадра помогао да остане на функцији – истичу наши саговорници и додају да се министарка нада да ће овога пута њен покушај кадрирања у државним предузећима бити успешан.

– Михајловићева је већ покушавала да на чело „Инфраструктура железнице”, након што је Мирољуб Јевтић, досадашњи директор, ухапшен због сумње да је примио мито од 10.000 евра, постави своје кадрове, али јој то није успело – закључују наши извори.

Интересантно је да је крајем јануара у расправи посланика радикала и Зоране Михајловић, министарку бранила управо Катарина Ракић. Тада јој је узвратила Вјерица Радета, посланица СРС-а, напомињући да Ракићева има лични разлог да брани министарку Михајловићеву.

– У визији Зоране Михајловић Катарина Ракић је будући директор „Коридора Србије“, а њен муж директно од Зоране добија дозволе за превоз. Зато се посланица Ракић појављује у Скупштини само онда када треба да брани министарку – рекла је Радета.
Екипа Ало!

Бабић поднео оставку након несреће!

Подсетимо, Зоран Бабић је и даље вршилац дужности директора предузећа „Коридори Србије“. Он је прошле године поднео неопозиву оставку на ту функцију после саобраћајне несреће у којој је једна особа изгубила живот. Средином фебруара настављено је суђење Дејану С. (36), возачу Зорана Бабића, због несреће на рампи Дољевац прошле године, када је погинула Станика Глигоријевић (52). Он је рекао да је у тренутку несреће спавао на задњем седишту када га је пробудило кочење његовог возача.

Вратила Поледицу у фотељу!

„Ало!” је средином фебруара писао да се Миодраг Поледица, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, који је почетком фебруара ухапшен са још четири особе због сумње да је злоупотребио службени положај, само након две недеље од хапшења вратио на посао. Министарка Зорана Михајловић за „Ало!“ је поручила да не постоји ниједна правна сметња да се Поледица појави на свом радном месту.

Извор: Ало