Свет

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Новинар на Скај њузу у ударном термину рекао истину! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА (ВИДЕО)

Пападопулос је рекао да Срби никада неће опростити америчком естаблишменту дивљачко тромесечно бомбародвање.

Водитељка „Скај њуза“ је поставила питање британском новинару Маркусу Пападопулосу на тему Косова и Метохије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на одличан начин објаснио зашто је Косово српско, а не албанско.

Водитељку је занимало шта би он препоручио председнику Трампу када је у питању „сага о Србији и тзв. Косову“. Новинар је одмах заузео јасан став. Нагласио је да је неопходно прво сагледасти историјске димензије проблема.

– Историјско име Косова је Косово и Метохија. Косово и Метохија је још од средњег века српска покрајина, а „Метохија“ значи земља цркве. Тамо су српске цркве и манастири стари више од 1.000 година и то је веома важно место за хришћанство уопште, не само православље – појаснио је Пападопулос.

– Косово које видимо данас је илегално направљен ентитет, протекторат НАТО-а који је у последњих 20 година постао легло организованог криминала, пре свега трговине дрогом, оружјем и људима. Највеће светске организације за борбу против криминала, укључујући и Интерпол, боре се са овом чињеницом – рекао је Пападопулус.

– Познато је да је такозвана република Косово република хероина – нагласио је.

Пападопулос је рекао и да Срби никада неће опростити америчком естаблишменту дивљачко тромесечно бомбародвање.

– Американци су подржали званично распуштену, али незванично оперативну ОВК, окосницу организованог криминала који је провинцију претворио у уточиште за трговину дрогом и људима – закључио је Пападопулос.

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com