Србија

АМБАСАДОР ОТКРИО ОНО ШТО ЗАНИМА СВЕ ГРАЂАНЕ! Ево да ли ћемо ове године моћи да идемо на море

Амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић изјавио је да је одлазак туриста овог лета у Грчку и даље „на дугом штапу“.

„Нама је Грчка врло популарна дестинација, а Грци помно прате ситуацију у земљама из којих долазе туристи. По бројевима, Србија је у сличној категорији као и Грчка. Овде се прати и епидемиолошка ситуација код нас“, почео је Спасојевић причу за ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Што се отварања граница тиче, Спасојевић је рекао:

„Први критеријум је безбедност локалног становништва и безбедност туриста. У том смислу је релано да Грчка отвори границе за нас, међутим и премијер је рекао да је план попуштања мера још на нивоу плана и да ће све мере бити процењиване од стране експерата. Нагласио је да ће Грци морати да наставе да живе са вирусом. Министар туризма је рекао да је могуће увођење брзог тестирања, али се још не говори званично не говори о отварању граница“.

Спасојевић није имао прецизан одговор на питања везана за понашања на плажи, јер је све то „неизвесно“.

„Плаже остају затворене до даљњег, а кад буде укинута 24-часовна забрана кретања, каква је на снази у Грчкој, моћи ће да се организује индивидуалан одлазак на плажу. Чак и када се отворе баште ресторана и кафеа, биће то под стриктним мерама, тако да питање плажа остаје велико“, рекао је Спасојевић.

Очекује се скоро ублажавање мера у Грчкој, али се не зна којим ће темпом то ићи, самим тим је и неизвесно да ли ће и када наши туристи моћи на летовање.

Извор: Курир.рс/ТВ Прва