Свет

АМЕРИКАНЦИ КОНАЧНО ПРИЗНАЛИ! Ево да ли је корона вирус уствари БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ! Свет у неверици!

Генерал Војске Сједињених Америчких Држава Марк Мили саопштио је да подаци обавештајних служби говоре да се корона вирус највероватније појавио „природно“, односно да није направљен у лабораторији у Кини!

Мили је, међутим, истакао да не постоји тачна информација која би указала да ли је стварно реч о природној појави или хемијском оружју, што је још више подстакло теорије завере о настанку корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање да ли постоје докази да је вирус можда направљен у лабораторији у Кини, а да је пуштен случајно, генерал није дао мишљење, преноси Гардијан.

– Постоје бројне гласине у медијима, на интернету. Не би требало да вас изненади да смо обратили пажњу на то и наши обавештајци су испитали тај случај. Рекао бих само да у овом тренутку нема довољно доказа, иако неки подаци указују да је реч о природном догађају. Међутим, не знамо дефинитивно о чему је реч – казао је Мили.

Недовољно сазнања о пореклу новог корона вируса који је опустошио свет створио је плодно тло за колање теорија завере – од фантастичних, преко сумњивих до веродостојних… Теорије су следеће: Корона вирус је биолошко оружје које су произвели Кинези, онда – америчка војска донела је вирус у Вухан… Вирус је несрећним случајем просто исцурио – као дух из лампе – читајте из лабораторије. Вирус потиче са пијаце дивљих животиња у Вухану…

Научници широм света су се окупили како би осудили националистичке теорије завере. Па ипак, они су подељени око оног што се некада сматрало највероватнијим кривцем – пијаца у Вухану, где се дивље животиње држе у кавезима и продају као куц“ни љубимци или храна. Верује се да је животиња коју је заразио шишмиш, можда панголин, инфицирала првог човека, преноси ЦНН.

Подсетимо, Кинези су пре само неколико недеља тврдили да је амерички војник донео вирус у њихову земљу.

Портпарол кинеског Министарства иностраних послова Лиђијан Жао тражио је од америчких власти да признају да скривају порекло корона вируса, тврдећи да је та инфекција „донета“ у Вухан преко војске САД.

С обзиром на то да нема детаља о преминулим пацијентима, спекулације су убрзо почеле. Основа Жаове претпоставке тиче се америчке војне делегације, која је у октобру прошле године допутовала у Вухан како би присуствовала Светским војним играма, неколико недеља пре него што је у децембру потврђена епидемија. Делегацију из САД чинило је 300 људи, који су учестовали на том спортском догађају.

 

Извор: telegraf.rs