Србија

БАХАТИ БИЗНИСМЕН УДАРИО ПОЛИЦАЈКУ! ВЛАСНИК НЕКОЛИКО ФИРМИ ВИКАО: ЗНАШ ЛИ ТИ КО САМ ЈА, па насрнуо на комуналце

Бранку Миљковићу лисице су стављене пошто је претио комуналној милицајки, а затим псовао и патролу МУП која је дошла на интервенцију

Бранко Миљковић (53), власник грађевинских фирми „МБА Ратко Митровић“ и „МН градња“, ког многи називају и „краљем путева“, ухапшен је у понедељак по подне због сумње да је ударио и лакше повредио комуналну милицајку која је на позив грађана дошла на интервенцију.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Треће основно тужилаштво потврдило је да је Миљковић задржан због сумње да је напао службено лице у вршењу своје дужности, као и да ће бити приведен на саслушање. – Инцидент се догодио на Новом Београду, на градилишту у наставку Булевара хероја са Кошара и у време трајања полицијског часа. Комунална милиција дошла је на позив грађана, који су пријавили да неко пали гуме, те да им дим јако смета.

Када је патрола стигла, затекла је шесторо људи на градилишту и легитимисала их. Радници, за које је утврђено да су запослени код Миљковића, нису правили проблеме – каже извор Курира. Како наводи, изненада се на плацу појавио Бранко Миљковић и одмах почео да прави хаос.

– Истог тренутка чим је видео патролу, почео је да прави проблеме, а могуће да је био у алкохолисаном стању. Уместо да се легитимише и објасни због чега крши полицијски час, јер није имао дозволу за кретање, почео је да урла. Уз псовке је викао: „Шта сте дошли овде, знате ли ви ко сам ја?! Само ми напиши казну, нећеш више радити тај посао, ма нећеш више нигде радити“ – прича извор и додаје да је потом Миљковић насрнуо на милицајку и снажно је ударио.

Министар полиције

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ПРЕКРШИЛО 1.000 ЉУДИ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је око 1.000 људи прекршило мере забране кретања током најдужег полицијског часа протеклог викенда. Он је навео и да су мере најчешће кршене у Београду, Панчеву и Новом Саду, док су се највише поштовале у Пријепољу, Зајечару и Прокупљу. – Видимо у континуитету да су наши најстарији суграђани толико дисциплиновани да готово да нисмо забележили ниједан случај, неколико њих није ни вредно помињања – рекао је Стефановић.

Милицајци су потом позвали патролу МУП, али се бахати грађевинар ни тада није смирио, већ је увреде, претње и псовке наставио да упућује и њима. – Полицајци су савладали помахниталог Миљковића и привели га у станицу. Милицајка је помоћ затражила у Ургентном центру – каже извор.

Миљковић је јавности постао познат пошто је упутио извињење грађанима јер су радови које је његова грађевинска фирма изводила на платоу код Трга Славија у Београду били неквалитетни, па је фирма о свом трошку морала да их поправља, а рокови за отварање су померани. Обе Миљковићеве фирме које су биле ангажоване на бројним великим пословима су у стечају.

Извор: Курир.рс/ Јелена Спасић