Свет

БУКНУЛО НОВО ЖАРИШТЕ КОРОНА ВИРУСА У КИНИ: Расте број заражених, власти одмах реаговале

Кинеске власти пооштриле су ограничења кретања у Харбину, граду од десет милиона становника, због тренутно највећег жаришта вируса корона у овој земљи.

Харбин, главни град североисточне провинције Хејлонгђијанг, забранио је улазак у стамбене зоне лицима која нису резиденти и возилима регистрованим у другим градовима, пренели су локални медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власти су већ затражиле од људи који стижу у град изван Кине или области са вирусом да остану у изолацији.

Хејлонгђијанг, који се граничи са Русијом, налази се на првој линији гдје се улажу напори да се идентификују кинески држављани који се враћају из Русије и заустави преношење вируса на локалну популацију.

Раније овог месеца у Харбину је проглашен карантин од 28 дана за све који долазе из иностранства. Свако од њих ће бити тестиран два пута на вирус и једном на антитела.

Власти ће на 14 дана затворити стамбена подручја која имају потврђене асимптоматичне случајеве заразе.

У Харбину је регистровано седам нових случајева заразе у претходна 24 часа, чиме је укупан број порастао на 52, не рачунајући оне који су се опоравили и отпуштени из болница.

У читавој Кини данас је потврђено 30 нових случајева, од којих су 23 стигла из иностранства. То је за 11 више него јуче и укупно 82.788.

Извор: Блиц