Свет

ЦЕО СВЕТ У СТРАХУ! НОВИ ВУХАН У КИНИ?! 10.000.000 ЉУДИ У КАРАНТИНУ због нових случајева короне!

У Харбину, главном граду кинеске покрајине Хејлунгђанг, забрањена су сва јавна окупљања након што је забележен пораст новозаражених коронавирусом.

Велики кинески град усвојио је драконске карантинске мере против новог коронавируса након што је тамо откривена нова епидемија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више од 70 људи је заражено, а преко 4.000 се тестира у Харбину.

Званичници су забранили окупљања и наложили заједницама да пажљиво прате посетиоце који нису из града који има око 10 милиона људи. Постављени су контролни пунктови на аеродрому и железничким станицама како би се прегледали они који долазе.

Ова вест о новој епидемији стиже у тренутку када је Кина данас објавила да су у Вухану, бившем центру пандемије, остала само два критично болесна пацијента.

Харбин, главни град провинције Хејлунгђанг на североистоку Кине, суочио се са оним што је сада било у области највеће епидемије у земљи.

Влада је јуче ограничила кретање за становнике града, посетиоце и улазни саобраћај. Пре уласка у било који јавни објекат и стамбене комплексе, људи морају да користе здравствену апликацију коју је одобрила влада да би доказали да немају вирус, мери им се температура и обавезно је ношење маске. Становници морају да поштују мер физичке дистанце, а јавни скупови, венчанаја и сахране су забрањени.

Сви који покажу симптоме, одмах морају у строги карантин. И све њихове комшије, ако живе у стамбеној згради, такође морају да остану у домовима најмање две недеље, а полиција контролише да ли поштују ову забрану.

Они који долазе из иностранства одмах се упућују у 28-дневну изолацију.

Хејлунгђанг је значајно учествовао у напорима Кине да идентификује заражене грађане који стижу из Русије, са којима дели границу, како би сузбила ширење вируса.

– Више не водим кћерку или родитеље напоље. Ако нам треба било каква храна или поврће, само смо дозволили да је мој муж купи у повратку. А кад год неко мора да изађе напоље, оставља ципеле испред врата да не би донео вирус – рекла је Сун, 34-годишња становница Харбина.

Извор: Дејли мејл/Ибформер