Србија

ДА ЛИ ЋЕМО МОЋИ ДА ИДЕМО НА МОРЕ ОВЕ ГОДИНЕ И ПОРЕД КОРОНЕ? Ово је одговор!

Оно што мучи становнике Србије, али и људе широм планете која је захваћена коронавирусом је када и где ћемо моћи да путујемо?

С обзиром на то да највише Срба летује у Грчкој, Александар Сеничић из YUTA рекао је да се у тој медитеранској земљи не очекује скок цена када и ако путовање буде дозвољено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Верујем да неће доћи до значајнијег скока цена, ако уопште будемо имали дозволе да путујемо. Чак сматрам да ће цене бити и нешто ниже него што је било планирано почетком ове године, када нисмо могли да предвидимо ову ситуацију,“ рекао је у емисији „Јутро“ Прве телевизије Александар Сеничић из Националне асоцијације туристичких организација Србије YUTA.

„Нема разлога за бригу и страх, када су у питању цене. Ми пре свега немамо ни информације да ли ћемо дефинитивно моћи да путујемо,“ рекао је он.

„Питање је како ће изгледати авионски саобраћај, авиокомпаније ће можда умањити број путника, а знамо да ће велики ланци хотела највероватније у потпуности ‘прескочити’ ову сезону јер им је једноставније да на тај начин умање трошкове, макар били без посла, и да онда следећу дочекају спремни,“ рекао је он.

У Јутарњи програм ТВ Прве се укључио и амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић који је истакао да Грчка још увек није пронашла дефинитивна решења ни за економију, ни за туризам.

„У Грчкој велики број људи живи од туризма, у земљи је то око 20 одсто, али на острвима и до 90 одсто бруто државног прихода. Влада покушава да ублажи ситуацију, они су добили одређене суме и биће ослобођени ПДВ-а, говори се и о медицинским пасошима, али то све још увек није разрађено,“ рекао је он.

 

Извор: Informer.rs