Србија

ДА ЛИ НАС И СЛЕДЕЋИ ВИКЕНД ЧЕКА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД 24 САТА? Др Кисић се обратила грађанима! Ево шта нас очекује!

Епидемиолог открила која нас све релаксирања мера очекују наредних дана.

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић открила је да ли нас и следећи викенд чека полицијски час.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Од уторка наши најстарији суграђани моћи ће да мало изађу и прошетају. Они су били најсавеснији у овим мерама и самим тим, односно овим мерама смо успели да сачувамо најстарије. Када је реч о другим мерама, грађевински радници се враћају на посао. Кројачи, обућари, салони аутомобила. Биће ускоро списак радњи. Све уз стриктно поштовање довољне удаљености посетилаца – рекла је докторка Кисић.

Она је причала и о отварању граница, тачније о пуштању авио-саобраћаја у промет.

– Свако отварање граница је потенцијално уношење заразе. Све зависи од случаја до случаја како ће бити контролисани путници. Неки ће бити у самоизолацији од 14, а неки од 28 дана. Зависи доста и од врсте посете У сваком случају биће један степен предострожности – рекла је она.

Да ли је ово последњи викенд када имамо најдужи полицијски час питају се сви, а докторка Кисић је имала јасан став.

– Овај викенд је најдужи, али и следећи викенд је кључан. Колики ће да буде полицијски час следећи викенд, не могу тачно да кажем. Видећемо. Надам се да ћемо да се навикенемо на вирус и да ћемо ускоро моћи да га игнроишемо – рекла је Дарија Кисић Тепавчевић.

Подсетимо, у Србији је до сутра у 5 сати ујутро на снази полицијски час, који је уведен у оквиру мера за сузбијање корона вируса.

Ово је најдужи полицијски час до сада.

Уведен је у петак у 17 сати и трајаће до сутра ујутро у 5 сати.

 

Извор: Пинк.рс