loading...
Србија

Дека (76) из села код Ћуприје отишао до колибе да нахрани овце, па брутално кажњен

Фото: Pixabay

Овоме се није надао

Полопривредник Т. М. (76) осуђен је да плати казну од 100 хиљада динара зато што се 19. априла у поподневним часовима наводно одвезао до колибе која се налази на око 500 метара од његове куће како би нахранио овце

Пољопривредник Т. М. (76) из села Батинац код Ћуприје је од стране Прекршајног суда у Јагодини осуђен да плати казну од 100 хиљада динара зато што се 19. априла у поподневним часовима наводно одвезао до колибе која се налази на око 500 метара од његове куће како би нахранио овце, како пишу локални медији.

У образложењу судске пресуде, између осталог се закључује да је оптужени био урачунљив и да је са умишљајем начинио прекршај иако је био свестан да схвати значај свог дела и да управља својим поступцима

У Прекшајном суду у Јагодини потврдили да је Т. М. процесуиран, али како су навели у одговору, не могу коментарисати догађај и пресуду, јер она није правоснажна и извршна.

Правила за пољопривреднике и старије на селу

Грађани старији од 70 година у насељеним местима до 5.000 становника, могу свакога дана да излазе у шетњу у трајању од сат времена, у периоду између 18 часова и 1 час после поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

Што се тиче пољопривредника у Србији, како смо већ писали, они могу потпуно слободно да изађу на њиве и обављају пролећну сетву, под условом да су на пољоприведној механизацији, као и до сада. Будући да је време сетве и пољских радова увелико у току, полицијски час и забране не важе за ову категорију становништва.

Извор: Телеграф

loading...