Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА: Нисам пророк, али најгоре је прошло

„Епидемиолошку ситуацију у Србији у овом моменту процењујемо као стабилну“

Нисам пророк. Али, ја мислим, односно надам се, да је најгоре прошло када је у питању епидемија корона вируса. То нема везе с мојим школовањем и знањем, ја се просто надам. Казала је ово у интервјуу за босански „Дневни аваз“ др. Дарија Кисић-Тепавчевић, епидемиолог и заменица директора Института за јавно здравље Србије „Др. Милан Јовановић Батут“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Што се тиче процента позитивности на вирус у Србији, он се креће око 15. Тако да, када је у питању епидемиолошка ситуација, у овом моменту је процењујемо као стабилну. Истина, у једном делу Србије имали смо пораст, али остало је стабилно. А како је то у региону, то не бих могла да вам кажем, јер тренутно су сви фокусирани у оквиру својих граница да решимо проблем. Претпостављам да је и код других слична ситуација – каже др. Кисић-Тепавчевић.

Иначе, Кисић-Тепавчевић рођена је Сарајлијка. Каже да посећује главни град БиХ, где јој живи и тетка, те да се редовно чује с колегама.

Занимљиво је да је др. Кисић-Тепавчевић протеклих седмица била главна тема медија у Србији. Но, њен изглед, до којег очигледно држи, чешће је био тема расправа у медијима и на друштвеним мрежама него информације о корона вирусу.

На питање због чега је то тако, др. Кисић-Тепавчевић одговара:

– Откуд ја то знам. Ја сам овде да се бавим стручним мишљењем и та која износи своје мишљење о епидемији, о самом вирусу. Уопште нисам интересантна да дам било какав одговор на то, зато што нити знам нити намеравам да сазнам па да причам о томе.

Извор: Аваз

Ознаке