Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА СЕ ОБРАТИЛА НАЦИЈИ! Имамо један велики страх! Цела земља треба да зна да још увек нисмо…

Кризни штаб завршио је свој посао на југу Србије, али епидемија, као ни у осталим деловима земље, ни овде није завршена, изјавила је данас чланица Штаба за Нишавски и Топлички округ Дарија Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је на конференцији за медије након састанка Кризног штаба казала да оног момента када су дошли на југ Србије изгледало као да у том делу земље постоје жаришта која пламте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„И јесте било тако, али не због ширења вируса у популацији, већ у одређеним институцијама где се налази популација која је осетљива, што је специфично јер се у овом делу Србије налазе институције које имају највеће капацитете за те групе“, казала је Кисић Тепавчевић.

Навела је да су све њене колеге у Нишу и остатку југа земље радиле и раде један мукотрпан и одличан посао

„Од момента када смо дошли био је циљ да концентришемо све наше снаге на идентификацију проблема и да их заједно решавамо. Под руководством министра у року од одмах се завршавало. Ефекте рада смо одмах могли да видимо, а ми данас смо рекли да сматрамо да смо завршили свој посао овде, али нажалост епидемија, као и у остатку земље, није завршена“, казала је.

Кисић Тепавчевић наводи и да чланови Кризног штаба јесу оптимисти поводом свега што је урађено, али да их је и страх да се не поквари све што је до сада урађено.

„Имамо превелику жељу да све буде као пре епидемије и то уноси велику бојазан јер бисмо лако могли да покваримо све што смо урадили. Потребно је да са дозом опреза се понашамо и да на тај начин дочекамо крај ове епидемије“, навела је Кисић Тепавчевић.

 

Извор: Тањуг