Србија

ДОКТОРКА ОСТАЛА БЕЗ ТЕКСТА НА ОВО ПИТАЊЕ: Како су људи излазили и улазили у геронтолошке центре које чува војска?

Докторка Кисић Тепавчевић рекла је на данашњој конференцији је да не зна како је дошло до заразе корона вирусом у геронтолошким центрима иако их чува војска. „Није популарно то рећи, али још није пожељно да имамо враћање у свакодневне активности као што бисмо волели“, рекла је претходно докторка.

– Проценат позитивности је нешто већи, 6,4 одсто, а број преминулих је 6, углавом као и претходних дана. Четири особе од тога су из Геронтолошког центра у Нишу – рекла је докторка Кисић Тепавчевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одговарајући на питања новинара, докторка Кисић рекла је да је укупан број преминулих из Геронтолошког центра у Нишу преко 30.

– Већина их није имала симптоме или имала благе симптоме, очекивали смо компликације. Нажалост, придружена обољења и компликације су довела до фаталног исхода. Када је у питању Неготин, 47 корисника и запослених је транспортовано у КЦ Ниш и њих 37 је пребачено у ковид болницу у Сокобањи, а 10 је остало у КЦ Ниш – рекла је она.

Одговарајући на питање новинара о томе како је могуће да је до заразе дошло упркос чињеници да геронтолошке центре чува војска, докторка је рекла: „Не знам ни ја то да вам кажем.“

У Србији су у протекла 24 часа потврђена 233 нова случаја вируса корона, а од последица болести преминуло је шест особа. У нашој земљи је од последице новог вируса до сада преминула укупно 161 особ, а излечено је укупно 1.209. На репиратору је 85 особа.

Извор: Блиц