Србија

ДОНЕТА ОДЛУКА: Породицама преминулих од корона вируса исплаћује се 100.000 динара

Након објављивања текста 021.рс о томе да се породицама преминулих од Цовид19 наплаћују лимени сандуци, Градска кућа је саопштила да ће свим породицама исплатити једнократну помоћ у вредности од 100.000 динара.

Такође, у саопштењу које је потписао директор Лисја Владимир Ђаковић се наводи да из предузећа изражавају најискреније саучешће породицама које су своје најмилије изгубиле, услед заразе вирусом корона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Истовремено, нашем Предузећу у претходних 31 годину постојања и вршења делатности ни у једном моменту императив није био да се екстра приходује на „муци породице“ преминулих лица“, стоји у допису послатом 021.рс и подсећа се на законске одредбе о сахрани на основу Закона о заштити становништва од заразних болести.

Они су додали и да се цена лименог сандука у наведеном износу, није мењала непуних десет година, то јест, важи од 1. јануара 2013. године, иако су цене инпута (неопходни материјал и цена рада) више пута кориговане од 2013. године до данас.

Подсетимо, породици особе која је умрла од Цовида-19 у Новом Саду, приликом сахрањивања, уз редовну цену погребне опреме, наплаћено је и додатних 15.485 динара за лимени сандук.

Извор: 021.рс