Србија

ДР ДАРИЈА ОДГОВОРИЛА НА ПИТАЊЕ КОЈЕ ЗАНИМА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Да ли ће бити полицијског часа за 1. мај?

Одлука да полицијски час за време првомајских празника траје од четвртка 30. априла у 18.00 часова, па све до понедељка 4. маја у 5.00 часова, донета је пре неколико дана, али се све чешће спомиње могућност да би, можда, могла да буде ревидирана.

– Ми имамо стручно мишљење засновано на медицини и искуству других земаља. Знам да оно није популарно, доста смо били затворени у кућама, ужелели смо се излазака, дружења, лепог времена. Никоме није пријатно, али још није пожељно имати такво враћање у нормалан живот. Без обзира на одлуку државног врха, апелујем да се стрпимо још мало, да још мало издржимо да се понашамо као претходних дана. Види се крај оваквог епидемијског тока, треба да уђемо што спремнији са што бољим колективним имунитетом у будуће дане. То је само један викенд, апелујем да се стрпимо још мало – рекла је др Дарија Кисић Тепавчевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, свесна је тежине ове одлуке.

– Деца су излудела у кућама, тешко им је више објаснити зашто не могу да изађу… Говорим са стручног аспекта зашто би још једно време требало да се стрпимо. И кад буде укинут полицијски час, и тада треба да се понашамо тако да смањимо ризик за настанак инфекције. Вирус циркулише и даље. Не знам да ли је одлука дефинитивна или не. Ако се промени, апелујем да се стрпите – закључила је др Кисић Тепавчевић.

Извор: Блиц