Србија

ДР ГРУЈИЧИЋ ОБЈАВИЛА ЛОШЕ ВЕСТИ: На корона вирус позитивно 17 запослених на Институту за онкологију

У Институту за онкологију и радиологију поштоване све епидемиолошке мере.

Седамнаесторо запослених на Инстититу за онкологију и радиологију позитивно је на корона вирус, потврдила је директорка Даница Грујичић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она каже да је у уторак тестирано око 150 запослених и да су резултате добили јуче.

Међутим, иако нису знали да ли су заражени или не, лекари су били у контакту са пацијетима, а пре добијања резултата обављане су и операције.

– Што се тиче четвртка, радиле су се операције, али ниједан лекар који је био позитиван, стицајем околности, јер је такав распоред направљен у четвртак, није био у сали. Тако су практично радили људи који су негативни. Изузетак чине два анестетичара која у том тренутку нису знали да су позитивни, али сви они који раде у операционој сали, користе маске, визире и, друго, морате знати да се у сали ради под стерилним условима, иначе не би могло другачије. Према томе, тврдим да су пацијенти били апсолутно безбедни у операционој сали. Што се тиче осталих запослених, међу њима има и медицинског и немедицинског особља, а ја не могу тачно да кажем ко је био до пацијента. Чињеница је да су у Институту за онкологију и радиологију поштоване све епидемиолошке мере – рекла је Даница Грујичић, директорка Института за онкологију и радиологију.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235.

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566.

Извор: Блиц